El Ple del Consell Comarcal aprova l’escut oficial

General -
  • Calendari: 28/4/2017

    Amb la unanimitat de tots els assistents, el Ple del Consell Comarcal ha aprovat el nou escut oficial del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. A l’escut hi ha representada la façana d’un celler cooperatiu i una espiga. Aquests elements simbolitzen les dues grans zones geogràfiques de la comarca com són la Conca de Barberà estricta i la Baixa Segarra.

    Tal com marca la reglamentació dels escuts oficial dels ens públics catalans, es tracta d’un escut caironat (en forma de rombe) encapçalat per la corona mural dels consells comarcals. El seu interior és de color sinople (verd en heràldica) en al·lusió a la importància que el medi natural té per a la nostra comarca. Els dos elements que hi ha a l’interior de l’escut són una façana genèrica d’una cooperativa vitícola (de color porpra) i una espiga de blat de color or. El color porpra del celler s’ha elegit pensant en representar el vi rosat elaborat amb la varietat trepat, autòctona de la comarca.

    Fins al moment el Consell Comarcal no disposava d’escut oficial i utilitzava com a imatge pública de l’ens un logotip. Per a la seva realització s’ha seguit la normativa heràldica i per això s’ha comptat amb l’assessorament del prestigiós heraldista Armand de Fluvià. Per a la seva adopció s’han tingut presents,a banda de l’heràldica i la normativa sobre escuts municipals i comarcals fixada per la Generalitat, els principis d’originalitat, representativitat i senzillesa.

    Després de la seva aprovació pel Ple, l’escut serà avaluat per l’Institut d’Estudis Catalans abans de la seva aprovació definitiva per la Generalitat de Catalunya.