1.450 persones són ateses per l'àrea d'acció social del Consell Comarcal durant el primer trimestre del 2023

22/05/2023 Actualitat

1.450 persones són ateses per l'àrea d'acció social del Consell Comarcal durant el primer trimestre del 2023

També s'han realitzat un total de 77 atencions al Servei d'Informació i Atenció a les DONES (SIAD)
Des de l'àrea d'acció social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà es continua treballant per tal de donar servei a totes aquelles persones que ho necessiten. Un total de 1.450 persones han estat ateses per aquesta àrea durant el primer trimestre de 2023.
Pel que fa als recursos gestionats, també hi ha hagut 183 peticions d'informes de vulnerabilitat energètica, dels quals, s'han concedit 16 que eren els que complien amb els requisits. També s'han atorgat 18 ajuts d'urgència social i s'han recarregat 80 targetes moneder.
Pel que fa als serveis d'atenció domiciliària, s'han fet 89 serveis d'ajuda a domicili en matèria de dependència, 70 en matèria social, 52 de teleassistència i 21 ajuts tècnics.
Pel que fa al suport a persones amb dependència un total de 17 han estat les persones usuàries de transport adaptat i 70 del Pla Individual d'Atenció. Pel que fa al SIS (Serveis d'intervenció socioeducativa) s'han realitzat un total de 79 entrevistes.
Des de l'àrea d'igualtat, migracions i ciutadania han treballat en diversos projectes tant en àmbit municipal, com comarcal, relacionats amb grups de treball i relacionades amb l'envelliment quilòmetre zero. . Elaboració dels Plans d'Actuació Municipal en matèria de serveis socials.
Pel que fa al SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones) hi ha hagut nou noves usuàries, 8 dones han estat ateses per l'advocada, 77 per la psicòloga i 13 per la treballadora social.
Pel que fa al SAPIER (Servei d'Atenció a Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades) hi ha 65 persones usuàries i s'han dut a terme 101 entrevistes.
Per finalitzar i respecte al Servei d'Atenció Integral (SAI) per a persones LGBTI, dues persones han estat ateses.