50 anys de la incorporació de Vallverd i Montbrió de la Marca a Sarral

14/11/2022 Actualitat

50 anys de la incorporació de Vallverd i Montbrió de la Marca a Sarral

 

Intervingueren com a representants institucionals Carme Ferrer Cervelló, diputada de la Diputació de Tarragona, Carme Pallàs i Gallego, presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Victòria Cañis Elices, alcaldessa de Sarral

El 10 de novembre del 1972 finalitzava el procés d’incorporació del terme de Montbrió de la Marca i Vallverd al de Sarral. Unes accions que començaren, preteritament, als anys trenta i dormiren al somni dels justos fins a l’any 1970. Des del mes de juliol, amb el pregó de la Festa Major de Sarral per part de l’últim alcalde de Montbrió de la Marca Josep Borràs, s’han produït diversos actes de celebració d’aquest cinquantenari. 

A l’agost, amb les festes dels dos agregats, pogué visitar-se a Montbrió de la Marca i Vallverd l’exposició “50 anys de la incorporació de Vallverd i Montbrió de la Marca a Sarral”. Mostra que restarà instal·lada fins finals d’any a la Casa de la Vila de Sarral.

A banda de l’acte central del dia 10 de novembre, val la pena destacar el sopar de germanor que tingué lloc el 10 de setembre a la plaça dels Arbres de Montbrió de la Marca. Un acte que comptà amb l’exposició, parlaments, tiberi i l’actuació dels músics participants en el projecte “Km 0”.

L’acte central i de clausura de la celebració de l’aniversari municipal va tenir acte a la sala Josep Puig Torné de l’Ajuntament de Sarral. On la corporació municipal celebrà un ple extraordinari per rememorar els mateixos actes de fa 50 anys. Intervingueren al ple l’alcaldessa i els portaveus dels diversos partits polítics.

En les diferents intervencions s’anaren destacant el llegat del 10 de novembre del 1972, la importància pels tres pobles de la incorporació i la necessitat de mantenir viu l’esperit d’unió i treball conjunt d’aquelles dates per una finalitat comuna.

Posteriorment, intervingueren com a representants institucionals Carme Ferrer Cervelló, diputada de la Diputació de Tarragona, Carme Pallàs i Gallego, presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Victòria Cañis Elices, alcaldessa de Sarral. La segona part de l’acte comptà amb una intervenció dels representants de les associacions de veïns de Montbrió de la Marca i Vallverd a més d’una xerrada i visita a l’exposició pel comissari d'aquesta, Damià Amorós i Albareda.

Una copa de cava per a tots els assistents tancà l’acte. Tot brindant per molts més anys d’unió entre Vallverd, Montbrió de la Marca i Sarral.