Acte de reconeixement als primers ajuntaments de la democràcia

28/04/2022 Actualitat

Acte de reconeixement als primers ajuntaments de la democràcia

Va tenir lloc ahir dimecres a la tarda a la sala noble del Palau Alenyà

 

Ahir dimecres a la tarda va tenir lloc a la sala noble del Palau Alenyà, l'acte de reconeixement als primers ajuntaments de la democràcia sorgits de les eleccions del 3 d'abril de 1979. L'acte ha estat organitzat per l'associació d'excàrrecs electes municipals, els Ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

A l'acte han assistit una seixantena de persones entre consellers i regidors de la comarca i entre ells, la presidenta del Consell Comarcal, Carme Pallàs, la diputada d'Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Carme Ferrer i Cervelló, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, el secretari de l'Associació d'excàrrecs electes, Josep Gomis, el president de l'associació d'excàrrecs electes, Josep Pijoan, i els que han rebut el reconeixement, Josep Maria Contijoch Sarró (Barberà de la Conca), Pau Civit Poblet (Blancafort), Francesc Tarrida Mateu (Conesa), Salvador Palau Sentís (L'Espluga de FrancolÍ), Antonio Llorach Minguell (Forès), Josep Ballabriga Clarasó (Les Piles), Josep Santacana Aymerich (Llorac), Josep Gomis Martí (Montblanc), Joan Fabregat Puig (Passanant i Belltall), Eduard Palou Civit (Pira), Salvador Caselles Rosich (Pontils), Ramon Ninot Contjoch (Rocafort de Queralt), Marià Canals Nadal (Santa Coloma de Queralt), Josep Cantó Pifarré (Sarral), Magí Altimís Ibáñez (Savallà del Comtat), Josep Mª Martí Saltó (Senan), Antoni Bergadà Capdevila (Solivella), Rosendo Roig Palau (Vallclara), Artur Gasull Amenos (Vallfogona de Riucorb), Josep Mª Espasa Domènech (Vilanova de Prades), Ramon Abelló García (Vilaverd) i Ramon Solé Palau (Vimbodí i Poblet).

Aquests actes estaven previstos pel primer semestre de l'any 2020, però a causa de la pandèmia s'ha hagut de posposar fins aquesta setmana.

La presidenta del Consell Comarcal, Carme Pallàs, ha fet un repàs històric i ha indicat que "estic molt il·lusionada de què finalment s'hagi pogut fer aquest acte".

El president de l'associació d'excàrrecs electes municipals, Josep Pijoan, ha volgut reforçar la igualtat i paritat a les institucions, així com reconèixer els primers regidors de la democràcia i els 700 que han estat regidors i regidores durant aquests quaranta-tres anys. També ha volgut explicar que l'associació d'excàrrecs electes municipals és la primera associació a Catalunya que es va constituir el 2 de desembre de 2017 i que es tracta d'una associació molt plural.

S’ha fet un homenatge als onze exalcaldes democràtics de la comarca i se'ls hi ha fet entrega d’un bol de terrissa fet amb la terra del municipi de Senan realitzat  pels senantins Núria Albà i Lluís Soler.