Actes commemoratius del Dia Mundial per a l'eliminació de la violència envers les dones

14/11/2017 Actualitat

Actes commemoratius del Dia Mundial per a l'eliminació de la violència envers les dones

Durant el mes de novembre, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), i els ajuntaments dels municipis de la comarca, commemoren el dia 25 de novembre, Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Amb aquest finalitat s’han organitzat diverses actuacions dirigides a  sensibilitzar la  ciutadania contra la violència masclista, eliminar els molts estereotips que en dificulten la seva eradicació i promoure la igualtat de gènere com a mesura preventiva.

 • Cursa de la Dona: el SIAD ha col·laborat amb l’entitat organitzadora de la cursa, el Club Atlètic Montblanc, amb les següents actuacions:
 • Dia 18 de novembre a les 18.30 h,  xerrada “Molts camins, una meta. Contra les violències masclistes”. Impartida per Carla Rigol, psicòloga de la dona de l’Associació Hèlia, i Mercè Domènech, treballadora social i responsable del SIAD Conca de Barberà. Serà a la Sala de les Corts Catalanes de l’antiga església de Sant Francesc.
 • Des de les 10 h del matí del dia 19 de novembre, estant informatiu del servei que estarà situat a la plaça de Sant Francesc mentre durin les activitats relacionades amb la cursa.. S’explicarà, entre d’altres coses, que el servei és generalista i atén tot tipus de demandes d’interès per a la dona.
 • Des de l’estant també es distribuiran postals del projecte Estimar no fa mal,  material de prevenció de relacions abusives en adolescents i joves. Aquesta postal també es trobarà a la seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.
 • Xerrada tituladaEl bon amor en la parella. Relacions sanes des de la igualtat”, impartida per la psicòloga clínica i psicoterapeuta gestàltica, Esther Luís. Dia 22 de novembre a les 18.30 h, a la seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.
 • Sessió de contes contra la violència masclista: contes  per a la igualtat a càrrec de la companyia Cotó-en-pèl, integrada per Isabel Periago, Natàlia Serra i Dàlia Uson:
  • Dia 22 de novembre a les 18 h a la Biblioteca Municipal de Santa          Coloma de Queralt
  • Dia 23 de novembre a les 18 h a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí
  • Dia 30 de novembre a les 18 h a la Biblioteca Conangla i Fontanillas de Montblanc
 • Taller d’autoestima que és obert a qualsevol dona interessada de la comarca. El dia 27 de novembre a les 18.30 h al CAP Montblanc.
 • Xerrada a l’equip mèdic i d’infermeria de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc sobre el circuit d’atenció a les dones víctimes de violència de la Conca de Barberà. Dia 23 de novembre.
 • Presentació del III Pla Comarcal d’Igualtat de Gènere de la Conca de Barberà: el dia 30 de novembre a les 18.30 h es presentarà aquest tercer pla i es realitzarà la xerrada divulgativa  “La igualtat és cosa de tothom, vine i implica’t, tenim molt a guanyar!”, a càrrec de Blanca Moreno Triguero, sociòloga,  comunicadora i directora de la consultoria MiT.
 • Posa’t el llaç lila: durant el divendres 24 de novembre us inviten a posar-vos el llaç lila que trobareu al Consell Comarcal, als ajuntaments i a la seu de les associacions de dones dels municipis d’on n’hi ha. Ell llaç és el símbol de lluita per a l’eliminació de la violència masclista i quan ens el posem manifestem el rebuig envers aquests actes.