Actes del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la Violència envers les Dones

08/11/2018 Actualitat

Actes del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la Violència envers les Dones

Del 16 al 30 de novembre el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà realitzarà diferents activitats per la comarca per tal de commemorar el Dia internacional contra la violència contra la violència de gènere. La intenció és deixar aquest espai per a fer reflexió, sensibilització, pedagogia i reivindicació de tota la tasca feta i que falta per fer per tal d’erradicar la violència masclista. La lluita per la no violència, el respecte i la igualtat de tracte és un camí llarg al qual tota la societat ens hi hem de bolcar per educar, actuar i pensar des de la igualtat i el respecte. Totes les activitats i tallers són gratuïts, i pretenen ser un punt de trobada de persones de la comarca que volen, també, commemorar la diada de forma reivindicativa.

Tota aquest projecte no seria possible sense la col·laboració de l’Institut Català de les Dones (ICD).

Les activitats són totes gratuïtes i ofertes pel SIAD del Consell comarcal. Per qüestions d’aforament i participació els tallers precisen inscripció prèvia.
 
- Conferència de Joana Gallego: “Violència contra les dones: víctimes de la revolució silenciosa”. Joana Gallego és professora de la UAB, coordinadora de Màster i també directora de l’Observatori per la Igualtat. Podreu gaudir de la seva conferència el divendres 23 de novembre a les 18.00 h a la Sala Noble del Consell Comarcal de la Conca de Barberà a Montblanc (c/ Sant Josep, 18, Montblanc).

- Conta contes: Tortugues, guapes i bruixes. L’equip ANS-Educació us ofereix per a la infància de la comarca una proposta de tres contes que treballen la igualtat i el respecte. Podreu gaudir-ne:
o   Dijous 22 de novembre a les 17.30 h a la Biblioteca Mossèn Tomàs Capdevila de Sarral (c/ Hospital, 4)
o   Dissabte 24 de novembre a les 11.30 h a l’espai del Raconet de Vimbodí i Poblet (c/ Ramon i Cajal, 12)

- Taller de defensa: Tècniques i mètodes de defensa física. Màrius Nitu ens oferirà tècniques de defensa a través de diferents arts marcials, per tal de poder-nos protegir en una situació de perill. Animeu-vos a participar els dies:
o   Divendres 16 de novembre a les 18.00 h a l’Espluga de Francolí al Pavelló del Casal (pl. / Montserrat Canals, 1)
o   Dilluns 26 de novembre a les 18.30 h a Santa Coloma de Queralt (pl. / Pati del Castell, 4)
o   Dijous 29 de novembre a les 18.30 h a la Sala Noble del Consell Comarcal de la Conca de Barberà (c/ Sant Josep, 18, Montblanc)

- Taller de ioga: Aprenem a relaxar-nos. L’espai “Merlet” ens oferirà unes sessions de relaxació i reflexió per a tenir un espai de tranquil·litat. Podreu participar-hi a:
o   Diumenge 25 de novembre a les 10.30 h a la Sala Noble del Consell Comarcal de la Conca de Barberà (c/ Sant Josep, 18)
o   Diumenge 25 de novembre a les a les 18.00 h a Sarral – sala de sota la Biblioteca Mossèn Tomàs Capdevila (c/ Hospital, 4)
o   Divendres 30 de novembre de 15.00 h a 16.30 h a l’Espluga de Francolí al Pavelló del Casal (pl. / Montserrat Canals, 1)
o   Divendres 30 de novembre a les 19.00 h a Santa Coloma de Queralt (pl./ Pati del Castell, 4)

- Taller de manualitats: Scrapp contra la violència masclista. Un grup de persones sense ànim de lucre, es reuneixen mensualment per a fer manualitats. Aquesta vegada ho comparteixen amb la comarca. Anima’t a participar el dissabte dia 24 de novembre a les 18.00 h al casal d’entitats de Montblanc (pl. / Poblet i Teixidó, 11).

- Exposició: La lluita per l’oportunitat de viure. Des de l’ICD ens arriba una proposta d’exposició de dones lluitadores, no te la perdis i vine del 16 al 30 de novembre al vestíbul del Consell Comarcal (C/ Sant Josep, 18 Montblanc)

-  A més, t’esperem el dia 25 de novembre a les 12.30 h la lectura del manifest al vestíbul del Consell Comarcal (C/ Sant Josep, 18 Montblanc)