Activem noves rutes per fer en família a La Ruta del Cister Trail GR®175

19/10/2021

Activem noves rutes per fer en família a La Ruta del Cister Trail GR®175

Els Consells Comarcals de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell proposen tres reptes nous per fer en família entorn als monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges. Es tracta de tres recorreguts circulars i guiats amb l'app LiveRun d’uns vuit quilòmetres cadascun, per gaudir del patrimoni cultural i natural que ofereixen els tres monestirs cistercencs a través de reptes.

L’app de La Ruta del Cister Trail GR®175 permet optar entre els quatre reptes que segueixen escrupolosament els itineraris marcats de la Ruta del Cister, pel traçat del GR®175; i, a més, s’hi afegeixen els tres reptes nous per fer en família entorn als monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

Tots els reptes que es proposen es poden realitzar en diferents modalitats: caminant (WALK), corrent (RUN) o en bicicleta de muntanya (BTT) i tenen l’inici i final als monestirs. Es tracta d’una activitat gratuïta, autònoma i oberta a tothom, en els quals les persones que hi vulgui participar s’han descarregar l’aplicació gratuïta i certificada ‘Liverun’ en qualsevol de les plataformes online, Play Store o Apple Store. Després, cal activar la ruta i seguir el track establert del repte que s’escolleixi per tal de poder registrar el temps i una classificació provisional. La mateixa app permet consultar les classificacions, previsions de pas, informacions tècniques i turístiques, així com utilitzar l’audioguiatge. El sistema agafa les dades de geolocalització del GPS i quan no hi ha cobertura mòbil emmagatzema les dades i quan torna a agafar cobertura, les envia totes. La seva icona no es mourà però després s’actualitzarà.

A més, la plataforma està vinculada a la web https://larutadelcister-off.livetrail.net/ca, en la qual es mostren les informacions diverses de les rutes i s’hi publiquen els resultats del temps dels diferents participants, per reptes i per categories. A diferència d’altres plataformes més populars com el wikiloc o l’Strava, els recorreguts que pengen els usuaris no estan supervisats per cap gestor del territori. En canvi, el sistema de LiveTrail ve definit per un gestor del territori i estan supervisats.

La temporada de tardor és de l’11 de setembre al 12 de desembre. Per saber les dates de 2022, caldrà consultar el calendari a la mateixa aplicació.

Els reptes que s’han delimitat són:

Repte 1. (R1) Poblet - Vallbona (25,6 km)

Repte 2. (R2) Vallbona - Santes Creus (43,7 km)

Repte 3. (R3) Santes Creus - Poblet (34,8 km)

Repte 4. (R4) Ultra Ruta del Cister, recorregut complert (103 km)

Repte 5. (R5) L’entorn del monestir de Poblet (6,953 km)

Repte 6. (R6) L’entorn del monestir de Vallbona (5,765 km)

Repte 7 (R7) L’entorn del monestir de Santes Creus (7,465 km)