Activitat Intergeneracional a la Conca de Barberà, per celebrar el Dia Europeu de la solidaritat entre generacions

17/04/2023 Actualitat

Activitat Intergeneracional a la Conca de Barberà, per celebrar el Dia Europeu de la solidaritat entre generacions

Trobades sobre l'energia entre l'alumnat del Cicle Superior d'energies renovables i les persones grans.

Amb motiu del Dia Europeu de la solidaritat entre generacions que se celebra el dia 29 d'abril, l'alumnat del Cicle Superior d'Energies Renovables de l'Institut Martí L'Humà i el Consell Comarcal, organitzen unes jornades adreçades a la gent gran de la nostra comarca.

L'alumnat, acompanyat del professorat i del personal tècnic de l'Agència Comarcal d'Energia de la Conca de Barberà, proporcionarà assessorament sobre qüestions relacionades amb el consum d'energia i les factures de llum, en tres municipis: el 24 d'abril es farà el primer taller d'assessorament d'energia per a la gent gran a L'Esplai de jubilats/des i pensionistes de Solivella. El dia 27 d'abril s'oferirà la mateixa sessió al municipi de Barberà de la Conca, aprofitant les noves instal·lacions inaugurades per a la gent gran. El 4 de maig l'alumnat es desplaçarà fins al Casal d'avis i àvies de Vimbodí i Poblet. Cada jornada començarà a les 10.00 hores, són gratuïtes i sense inscripció prèvia.

En tots tres llocs, els i les alumnes junt amb el personal professional, explicaran conceptes sobre com entendre una factura de llum, que és el bo social, com podem estalviar energia a casa i què hem de tenir en compte si volem contractar energies renovables. Seguidament, es farà un assessorament personalitzat a les persones que portin la seva factura de llum i estiguin interessades.

Aquesta activitat està organitzada pel Consell Comarcal, dins del Pla d'Envelliment Quilòmetre Zero de la Conca de Barberà, conjuntament amb l'institut Martí L'Humà de Montblanc, l'Associació de Gent Gran de Solivella i de Vimbodí i Poblet i, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barberà de la Conca qui proporciona l'espai per l'activitat en aquest municipi.