Alumnes del col·legi Mare de Déu de la Serra visiten el Centre de Tractament de Residus

30/05/2019 Actualitat

Alumnes del col·legi Mare de Déu de la Serra visiten el Centre de Tractament de Residus

Els alumnes de cinquè i sisè de primària del col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc van visitar aquest passat dimecres el Centre de Tractament de Residus Municipals, situat a l’Espluga de Francolí.

Durant la visita van conèixer el funcionament de la planta de compostatge i del dipòsit controlat i el tractament dels residus que s’hi dipositen, és a dir, la transformació de la matèria orgànica en compost a la planta de compostatge i el tractament de la fracció resta de les nostres deixalles al dipòsit controlat. També van aprendre la importància de la separació dels residus a casa i quin és el seu procés de reciclatge.

El Servei de Medi Ambient del Consell ofereix a tots els centres d’ensenyament de la comarca visites guiades a les diferents instal·lacions que gestionen, tals com les depuradores d’aigües residuals, el dipòsit controlat i la planta de compostatge del Centre de residus municipals i les deixalleries.

Les visites a aquestes instal·lacions formen part del Pla d’activitats d’educació ambiental que anualment duu a terme el Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal. L’objectiu és donar a conèixer les instal·lacions que hi ha a la comarca i conscienciar sobre la importància de tenir cura del nostre entorn i de realitzar pràctiques que siguin sostenibles amb el medi ambient.