Aprovada la primera fase del projecte d'abastament d'aigua en alta a diferents municipis de la Conca de Barberà

29/11/2022 Actualitat

Aprovada la primera fase del projecte d'abastament d'aigua en alta a diferents municipis de la Conca de Barberà

Amb aquesta aprovació, juntament amb l'aprovació definitiva del Pla especial urbanístic fa unes setmanes, es consolida la futura execució de l'abastament d'aigua a diversos municipis de la comarca, començant pel tram de Sarral a Forès.

Els municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, Les Piles, Sta. Coloma de Queralt, Sarral i Savallà del Comtat, disposaran d'aigua a través de la connexió amb la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona. Aquests municipis tenen un dèficit històric en la quantitat i qualitat de l'aigua que subministren, i amb l'execució total del projecte d'abastament, es podrà disposar d'aquest recurs adequadament.

El projecte està dividit en tres fases, compta amb el vistiplau dels ajuntaments afectats i de la Diputació de Tarragona, que conjuntament amb el Consell Comarcal, tenen aprovat un protocol de col·laboració per impulsar l'abastament d'aigua a la comarca.

Aquest dilluns es va aprovar el projecte referent a la 1a fase, que consisteix en la portada d'aigua des del municipi de Sarral fins al municipi de Forès i la construcció d'un dipòsit regulador al municipi de Forès, que s'aprovarà en un projecte a banda. La seva execució ascendeix a un import de més de 5 milions d'euros i compta amb el finançament de l'Agència Catalana de l'Aigua, de la Diputació de Tarragona i dels municipis beneficiaris.

Les posteriors fases inclouran un ramal de subministrament fins a Sta. Coloma de Queralt, passant pel municipi de Conesa, per poder fer una distribució a la resta de municipis, els quals formaran part de la 3a fase del projecte.

Es preveu poder iniciar els tràmits de licitació de la 1a fase de les obres durant l'any que ve i disposar d'aquesta infraestructura a finals de l'any 2024.