Aprovat el projecte de construcció de la planta de tractament de residus

23/06/2020 Actualitat

Aprovat el projecte de construcció de la planta de tractament de residus

El Ple del Consell Comarcal va aprovar per unanimitat el passat dilluns el projecte de construcció d’una planta de tractament de la fracció de resta al Centre Comarcal de Tractament de Residus, situat a l’Espluga de Francolí.

El projecte constructiu ha esta redactat per TPF Ingeniria i té un pressupost de 3.650.000 euros que està finançat íntegrament per l’Agència de Residus de Catalunya.

Pel que fa als terminis, hom preveu que abas de finals d’any s’hauran pogut portar a terme tots els tràmits administratius i que la construcció com a tal de la planta es portarà a terme al llarg de l’any vinent.

L’objectiu de construir aquest equipament és donar compliment a la normativa europea sobre el tractament previ del rebuig, abans de dipositar-lo al dipòsit controlat i, de retruc millorar el compostatge de la fracció orgànica.

La construcció de la planta de tractament també permetrà ampliar la planta de compostatge. Una necessitat urgent després de l’ampliació de la recollida selectiva a tota la comarca.

Hom preveu també que aquest nou equipament permetrà reduir el nombre de tones de residus que van a parar al dipòsit controlat.