Aquest cap de setmana el programa «Benvinguts a Pagès» permet apropar-se al món rural de la Conca de Barberà

07/06/2018 Actualitat

Aquest cap de setmana el programa «Benvinguts a Pagès» permet apropar-se al món rural de la Conca de Barberà

Benvinguts a pagès és la gran festa del món rural de Catalunya, que ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.

Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que permet descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral•leles. A la Conca de Barberà 3 explotacions agrícoles obriran les seves portes als visitants, 5 allotjaments que faran ofertes especials, 3 restaurants que oferiran el menú Benvinguts a Pagès i 4 activitats complementàries.

Visitar un celler familiar de producció ecològica, conèixer el món de les abelles i la feina dels apicultors per a obtenir mel, visitar una explotació de productors ecològics de plantes aromàtiques i de safrà, tastar vins ecològics, fer un ull al passat per saber cap on va la nostra agricultura, el nostre menjar i el nostre futur, veure una destil•lació de vi en directe i conèixer el procés de la recol•lecció de la matèria primera al nostre hort de plantes aromàtiques per a l'elaboració de licors artesans són les coses que podran fer els visitants del Benvinguts a Pagès a la Conca de Barberà. Totes les propostes es poden consultar al web www.benvingutspages.cat o www.concaturisme.cat

Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica, turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l’alimentació hi tenen presència: granges de vedells, porcs i gallines, productors de làctics, cellers, apicultura, pescadors, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d’oli, etc.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col•laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.