Augmentem les assistències informàtiques i urbanístiques a la comarca

27/05/2021

Augmentem les assistències informàtiques i urbanístiques a la comarca

Augmenten un 39,4% les assistències informàtiques el primer trimestre de l’any

 

Durant el primer trimestre de 2021, l’àrea tècnica informàtica ha realitzat un total de 304 assistències tècniques, 86 més respecte el primer trimestre de 2020. Aquestes xifres suposen un increment del 39,4% en l’assistència informàtica a la totalitat dels ajuntaments de la comarca, on es presta assistència en matèria de seguretat informàtica i gestió web: actualitzacions, modificacions i nous serveis a les webs municipals així com implementació de l’Esquema Nacional de Seguretat, així com realització de còpies de seguretat; assistència informàtica de software: resolució d’incidències i actualització del programari; assistència en desplegament de la xarxa de telecomunicacions: realització de tasques de millora de la xarxa de telecomunicacions i redacció de projectes de millora informàtica; i assistència en l’administració electrònica: assistència en la implantació, l’ús i assessorament de l’administració electrònica i de la plataforma ACTIO.

 

Les actuacions de serveis urbanístics augmenten un 19,6%

 

El Consell Comarcal presta els serveis urbanístics a 20 ajuntaments de la comarca que són: Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, Forès, l’Espluga de Francolí, Les Piles, Llorac, Passanant i Belltall, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat, Senan, Solivella, Vallclara, Vallfogona de Riucorb, Vilanova de Prades, Vilaverd i Vimbodí i Poblet, els quals tenen un conveni signat per a la prestació d’aquest servei.

 

Durant el primer trimestre de 2021 s’han realitzat un total de 1.710 actuacions, per davant de les 1.430 que es van realitzar durant el mateix període de l’any anterior. Aquest increment es justificat pel fet que aquest any s’ha incorporat l’Ajuntament de Sarral i que els ajuntaments de Llorac i l’espluga de Francolí han demanat un augment d’hores de dedicació.

 

Els serveis urbanístics presten assessorament i participació com a tècnic en els expedients de concessió de llicències, disciplina, etc.; emeten informes relatius als diferents aspectes relacionats amb edificacions, planejament i activitats: redacten informes relacionats amb qualsevol tipus d’infraestructures de serveis a la població i realitzen funcions implícites al càrrec del tècnic municipal compatibles amb la titulació tècnica corresponent.

 

Per municipis, els que han rebut o en els quals s’ha realitzat un major nombre d’actuacions són l’Espluga de Francolí (639), Vimbodí i Poblet (155) i Solivella (123). El municipi en el qual s’han realitzat menys actuacions ha sigut a Vallfogona de Riucorb (23).