Bon començament del servei de recollida de les escombraries porta a porta a Montblanc

04/10/2018 Actualitat

Bon començament del servei de recollida de les escombraries porta a porta a Montblanc

El passat dia 1 d’octubre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Montblanc va posar en funcionament el nou model de recollida de residus. Aquest mateix dia es van enretirar tots els punts de contenidors de superfície i soterrats, aconseguint així una millora de l’espai públic, reduint les males olors i els sorolls.

Els primers dies de servei la participació ha sigut molt alta, a més d’obtenir una bona rebuda per part dels usuaris, les incidències han sigut molt reduïdes. La incidència més repetida ha sigut que una part dels usuaris ha tret el contenidor de matèria orgànica reixat que és d’ús exclusiu per dins de la cuina, no per fora el carrer.

Tanmateix durant la setmana es va informant dels petits errors que sorgeixen atenent tots els dubtes al Consell Comarcal i a l’Ajuntament de Montblanc. Després del període d’informació als establiments i activitats econòmiques, i també els punts d’informació amb entrega de cubells als veïns i veïnes s’ha iniciat aquest servei tan esperat al municipi.

Amb el servei porta a porta les escombraries s’han de treure amb el cubell domiciliari que s’ha entregat per domicili, que en són dos, un per la matèria orgànica i l’altre per la resta de les fraccions. Aquests s’han entregat en els punts informatius fet al Casal d’entitats entre el dia 26 i 29 de setembre. Per aquells usuaris que viuen dins de la muralla i no tenen encara el cubell, el poden venir a buscar al punt d’entrega que s’ha ubicat al Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

El servei del porta a porta te com a principal canvi, que els veïns del municipi hauran de deixar a partir de les 20h fins les 22h les deixalles al carrer. La recollida dels residus s’efectuarà sempre a partir de les deu de la nit en endavant.

Amb l’inici d’aquest nou servei, que requereix un canvi d’hàbits en el ciutadà, es pot observar que ha tingut una bona rebuda per part de domicilis i comerços, i que s’ha aconseguit alliberar espai públic i reduir el soroll i les males olors, a més de potenciar exponencialment la recollida selectiva al municipi.