Carme Pallàs, nova presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

06/07/2021

Carme Pallàs, nova presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Carme Pallàs (ERC) va ser escollida, ahir dilluns, dia 5 de juliol, nova presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, prenent el relleu a Magí Trullols (FiC), que ha sigut el màxim representat de l’organisme durant el dos últims anys. La substitució implica el compliment de l’acord de govern pactat a l’inici de mandat.

 

La presa de possessió va tenir lloc en el context d’un ple extraordinari en el qual el president sortint va fer efectiva la seva renúncia al càrrec, així com també de conseller comarcal. Trullols va destacar la magnitud dels projectes que s’han executat fins aravetllant, en tot moment, pels interessos de la comarca, dels seus pobles i de la seva gent’ i, per això, va voler destacar el govern d’unitat que hi ha hagut fins ara, expressant que: ‘per avançar en política cal consens i per ser forts, cal solidaritat’.

 

Pallàs va agrair a Trullols la ‘confiança i cordialitat’ amb la qual ha pogut treballar aquests dos anys i va admetre les dificultats del primer tram de mandat, durant els quals ha exercit el càrrec de vicepresidenta: ‘Han estat dos anys molt complicats, hem hagut de treballar de valent per refer-nos d’una riuada devastadora i aprendre a conviure, treballar i lluitar contra la pandèmia de la Covid19’; alhora que va recalcar que ‘aquest Consell Comarcal ha estat, en tot moment, al costat de les persones i col·lectius més afectats’ i que continuarà sent així.

 

 

La presidenta del Consell Comarcal va aprofitar, també, per aprofundir sobre els principals eixos estratègics que guiaran la segona meitat de mandat.

 

1) Avançar com a comarca igualitària tant en serveis com en drets per a les persones per tal que ‘els drets de totes les ciutadanes i ciutadans siguin equiparables amb qualsevol altre ciutadà o ciutadana de la comarca, independentment quin sigui el seu municipi de residència, quin sigui el seu país d'origen, quin sigui el seu gènere i quina sigui la seva orientació sexual’. En aquest sentit, va insistir que es treballarà intensament des de Benestar Social per tal que la crisi de la Covid-19 no deixi ningú enrere.

 

2) Seguir desenvolupament un territori productiu compromès amb el desenvolupament sostenible de l’entorn a partir d’accions, entre altres, com la posada en marxa del nou Curs Formatiu de Grau Superior d’Energies Renovables, el projecte comarcal de telecomunicacions o les noves depuradores.

 

 

3) Treballar per assolir el repoblament de la comarca, que els joves no hagin de marxar i que ‘l’habitatge, juntament amb les oportunitats que generarem amb les complicitats dels ajuntaments, sigui clau per revertir l’envelliment i que, d’aquí a dos anys puguem dir que el repoblament comença a avançar’.

 

Pallàs es converteix en la primera dona presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, motiu pel qual va recalcar que és la primera vegada en 33 anys d’història d’aquest organisme supramunicipal que una dona el lidera. En aquest sentit, va expressar: ‘hem avançat, és cert, però hem d’aconseguir arribar a la veritable igualtat d’oportunitats a la vida, a la feina i a la política, per poder construir una societat més democràtica’.

 

La nova presidenta va ser escollida amb els vots a favor d’ERC, els seus companys de partit, de la FiC i del PSC; mentre que Junts es va abstenir, de la mateixa manera que Santi Porta, conseller no adscrit. Davant dels resultats de les votacions, Pallàs va subratllar: ‘És una llàstima que aquesta fita no hagi anat acompanyada amb el compliment dels acords presos en el marc del govern d’unitat que integràvem els quatre grups comarcals i que es va realitzar a l’inici d’aquest mandat. Tot i així, el ferm compromís del pacte de govern entre la FIC i Esquerra continua tant sòlid com el primer dia’.

És previst que durant el ple del proper 26 de juliol, es faci una reorganització de l’estructura política del Consell Comarcal, tenint en compte la renúncia de consellers i la presa de possessió dels nous càrrecs.