Comencen les xerrades de prevenció i primers auxilis a la Conca de Barberà

14/02/2022 Actualitat

Comencen les xerrades de prevenció i primers auxilis a la Conca de Barberà

Des de l'Oficina Jove de la Conca de Barberà les organitzen novament i es dirigeixen als alumnes de 3r d'ESO

Des de l'Oficina Jove de la Conca de Barberà tornen a organitzar novament les xerrades de prevenció i primers auxilis, les quals engloben la prevenció d'accidents i conductes de risc, als alumnes de 3r d'ESO dels Centres de Secundària de la comarca de la Conca de Barberà.

Les xerrades es desenvoluparan en horari de tutoria i seran impartides pels Bombers de la Generalitat als centres de secundària de Montblanc pel Jordi Garrido i Xavier Torrell; al centre de secundària de l'Espluga pel Toni Morlans, i al centre de secundària de Santa Coloma pel David Bartolí.

Des del dia 18 i fins al 24 de febrer aniran als Instituts Joan Serra de Santa Coloma de Queralt, Col·legi MD Serra de Montblanc, Institut Joan Amigó de l'Espluga de Francolí i l'Institut Martí l'Humà de Montblanc.

En cada xerrada s'impartiran els següents temes:

• Els primers auxilis: es donaran instruccions sobre la Posició Lateral de Seguretat (PLS), el tractament de talls i cremades i explicaran el PAS (protegir, avisar i socórrer).

• La prevenció: la seguretat i el 112 (telèfon d'emergències europeu).

• Pràctiques de reanimació cardiopulmonar (RPC) amb els ninos Little Anne.

Les xerrades taller són molt participatives amb exemples pràctics per fomentar els primers auxilis i resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se a l'entorn més quotidià dels joves.