Comencen nous cursos de català inicial organitzats pel servei d’atenció a les persones immigrades, emigrades i refugiades de la Conca de Barberà

24/05/2024 Actualitat

Comencen nous cursos de català inicial organitzats pel servei d’atenció a les persones immigrades, emigrades i refugiades de la Conca de Barberà

S’imparteixen a l’Espluga de Francolí, Montblanc i Santa Coloma de Queralt, amb una durada de 45 hores cadascun.

Aquest mes de maig han començat tres nous cursos de català inicial per a persones immigrades a la comarca, amb un total de 64 persones inscrites, 19 a l’Espluga de Francolí, 28 a Montblanc i 17 a Santa Coloma de Queralt.

Les persones participants provenen d’Algèria, Brasil, Colòmbia, Hondures, Marroc, Pakistan,  Paraguai, Perú, Senegal i Ucraïna; i resideixen als municipis de l’Espluga de Francolí, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Solivella.

Aquesta formació forma part de la formació de primera acollida que s’ofereix a les persones  que arriben a Catalunya, que inclou cursos de català, de coneixement de la societat catalana i de coneixements laborals.

Els cursos són organitzats conjuntament pel Servei d’Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades del Consell Comarcal (SAPIER). Inclouen sessions pràctiques i interactives dissenyades per a persones que no parlen ni entenen el català, i també sortides culturals per tal de conèixer el municipi. Les persones participants tindran l'oportunitat d'adquirir habilitats lingüístiques bàsiques que els ajudaran en les seves vides diàries i futures oportunitats laborals.

Aquesta iniciativa, finançada per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya, és possible gràcies a la col·laboració activa dels ajuntaments corresponents.

Des del Servei d’Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades del Consell Comarcal de la Conca de Barberà (SAPIER) s'ofereix informació, orientació i assessorament sobre els serveis i recursos del municipi i la comarca i els circuits i tràmits necessaris per accedir-hi, els drets i deures com a persona resident del municipi i els tràmits necessaris per a l’accés i el manteniment de la regularitat administrativa necessària per viure i treballar a Catalunya.

L’objectiu principal és facilitar la informació, els coneixements i els suports necessaris perquè les persones immigrades puguin desenvolupar-se amb autonomia i participar plenament en la societat d’acollida.

Les persones interessades poden posar-se en contacte amb el servei a través de l’adreça electrònica sapier@concadebarbera.cat