Comunicat sobre l’arribada de persones refugiades procedents d’Ucraïna al Monestir de Poblet

21/03/2022 Actualitat

Comunicat sobre l’arribada de persones refugiades procedents d’Ucraïna al Monestir de Poblet

Aquest passat cap de setmana han arribat al Monestir de Poblet 22 persones refugiades procedents d'Ucraïna, majoritàriament dones i infants. Durant els pròxims dies es preveu l'arribada d'unes 15 persones més.

L'ONG Coopera és l'organització que ha gestionat la sortida de la frontera de Polònia i l'arribada de les persones refugiades al monestir cistercenc. La Fundació Educat col·labora amb l'ONG i conjuntament han demanat ajuda a la comunitat monàstica, aquests han cedit 5 pisos de dins el Monestir de Poblet per tal de poder acollir unes 35 persones.

Els representants de la Fundació Educat estan en contacte amb persones del territori per tal de coordinar i de gestionar totes les necessitats que puguin tenir aquestes persones a la seva arribada al Monestir. Unes 6 persones de Vimbodí i Poblet i de l'Espluga de Francolí han estat les que aquests dies han posat a punt els pisos per rebre a les persones refugiades. Diferents empreses i establiments de les dues poblacions han estat facilitant i subministrant aliments i altres productes necessaris per tenir-ho tot a punt per a la seva arribada. També hi ha col·laborat Concativa.

Des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, els Ajuntaments de Vimbodí i Poblet i de l'Espluga de Francolí s’ha estat pendent de l'arribada d’aquestes persones i s'han posat a disposició per tot el que la Fundació, l'ONG i les voluntàries puguin necessitar.

Finalment, des de l'ONG Coopera es demana a tothom que es respecti i guardi la intimitat de les persones que arriben procedents d'Ucraïna durant aquestes primeres setmanes.