Concactiva i Caixabank entreguen els reconeixements Terra d’Oportunitats a projectes d’emprenedoria rural de la Conca de Barberà

15/11/2023 Actualitat

Concactiva i Caixabank entreguen els reconeixements Terra d’Oportunitats a projectes d’emprenedoria rural de la Conca de Barberà

Caixabank i Concactiva han entregat avui els premis Terra d'Oportunitats 2023 a 4 projectes d'emprenedoria rural de la Conca de Barberà. Els projectes guardonats són Lligams Orgànics, Celler Masades, Bar Ítaca i Bar Restaurant La Flor Roja.

Lligams Orgànics és un projecte d’agricultura ecològica i de proximitat, ubicat a l’Espluga de Francolí, que adapta els cultius a la situació actual de sequera. El Celler Masades té vinyes amb varietats foranies seleccionades expressament pels factors ambientals de la zona on es troba, a Segura (Savallà del Comtat) i ha entrat enguany per primera vegada raïm al Viver de Celleristes de la Conca de Barberà. El Bar Ítaca és una aposta de restauració renovada en un local acollidor que es vol distingir en aquest sector a l’Espluga de Francolí. Finalment, el restaurant La Flor Roja de Santa Coloma de Queralt aposta per dur la cultura culinària argentina a la Baixa Segarra.

Les persones seleccionades han rebut un reconeixement per valor de 1.000 € i participaran en un programa d'acompanyament empresarial per al creixement i acceleració del seu negoci amb una durada de 6 mesos, període durant el qual podran fer xarxa amb emprenedors rurals d'altres territoris per la generació de sinergies i intercanvi de coneixement.

Aquests reconeixements s’atorguen en el marc del programa Terra d’Oportunitats 2023, per donar suport a iniciatives i projectes d’emprenedoria, afavorir la creació d’ocupació, fixar població al territori i potenciar la cultura emprenedora. Aquesta iniciativa està impulsada per CaixaBank i Concactiva, que han signat un acord de col·laboració per segon any consecutiu, amb l’objectiu de reforçar el compromís amb els entorns rurals i dur a terme accions de suport a l’emprenedoria rural.

L’acte d’entrega dels reconeixements s’ha celebrat avui al Viver de Celleristes de la Conca de Barberà i ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal i de l’Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà, el sr. Joan Canela Rios; el conseller comarcal de promoció econòmica, sr. Moisès Ferrete Bofarull; el director de Concactiva, sr. Jordi París Gabarró; i l’alcalde de Barberà de la Conca, sr. Marc Rovira Miró. Per part de Caixabank hi ha assistit el director d’Institucions, sr. Alexis Gómez Miñano; la responsable d’Acció Social Direcció Territorial Catalunya;  sra. Mireia Gorchs Boixadera; i la directora de l’store Conca de Barberà de Montblanc, sra. Maria Carme Anguera.