Conclusions de les Jornades per a la redacció de la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà

13/06/2018 Actualitat

Conclusions de les Jornades per a la redacció de la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà

El divendres 8 de juny es van presentar al Consell Comarcal de la Conca de Barberà les conclusions i el pla de treball dels propers mesos de la carta del paisatge de la comarca. Al llarg de la jornada s'ha destacat que la Carta del Paisatge és un dels objectius del govern d'unitat del Consell Comarcal dins del Pla Estratègic de Desenvolupament de la Conca de Barberà 2018-2025, i s'ha valorat positivament el treball realitzat fins avui i de la voluntat de donar continuïtat al projecte.

L'acte va ser presidit pel president del consell comarcal, Francesc Benet que va recordar als assistents els diferents temes que es van tractar en les sessions del paisatge celebrades al llarg de l'any passat a la comarca. A continuació la consellera de paisatge, Sara Janer, va presentar l'empresa que durà a terme la redacció de la carta del paisatge i del procés de participació i concertació, Limonium.

La jornada va continuar amb la presentació de les conclusions extretes de les jornades realitzades de l'any passat i del pla de treball a partir d'ara a càrrec del gerent de Limonium, Eduardo Soler.

La redacció de la Carta del Paisatge és un procés actiu i viu que s’anirà organitzant per fases de forma que es mantingui un treball continu. D'aquesta manera, desprès de l'estiu s'iniciarà el primer cicle de tallers del procés de concertació en que diferents agents públics o privats realitzaran trobades presencials per debatre i consensuar els objectius de qualitat paisatgística, les estratègies d’intervenció, els compromisos i les accions que formaran la Carta del Paisatge.

Les conclusions es poden trobar a la pàgina web www.paisatgedelaconca.cat