Continuen els treballs per millorar la recollida dels residus a la comarca

23/01/2018 Actualitat

Continuen els treballs per millorar la recollida dels residus a la comarca

Avancen a bon ritme els treballs per implementar un nou sistema de recollida dels residus municipals a la Conca de Barberà. Després de les bones dades sobre recollida selectiva del passat mes de desembre, es va obrint el camí el nou model de recollida que s'ha d'implementar a la comarca per tal d'augmentar d'una forma sensible la recollida selectiva. 

Els alcaldes, reunits la setmana passada a Blancafort, van debatre amb un esperit molt constructiu, com s'ha de bastir aquest nou model. El Consell Comarcal s'està plantejant la realització en paralel de dos estudis per disposar de dades detallades sobre dos possibles escenaris diferents. El que hores d'ara si que sembla tancat és l'acord unànim per posar en marxa aquest servei millorat el dia 1 d'octubre de l'any 2019.

I el que també sembla molt consolidat ara mateix és la voluntat d'un important grup de municipis de la comrca per implementar una recollida de tipus "porta a porta". Amb tot, això comportarà també accions en àmbits que fins ara no gestionava el Consell Comarcal com per exemple la inspecció o fins les possibles sancions als infractors.

El debat en aquests moments està obert, i tot està sobre la taula, però s'estan donant passes fermes cap a l'establiment d'aquest nou model de recollida.