Continuen les activitats del projecte educatiu El Bosc i els incendis

27/04/2022

Continuen les activitats del projecte educatiu El Bosc i els incendis

Aquesta setmana hi ha participat l'alumnat del Tilmar de Montblanc

Aquest dimarts dia 26 d'abril s'ha continuat amb les sortides dins del programa educatiu El Bosc i els Incendis, concretament hi ha participat l'alumnat del Tilmar de Montblanc.

La Conca de Barberà és una comarca amb alt risc d'incendis forestals, ja que comprèn una gran superfície boscosa.

El Consell Comarcal pren consciència del greu risc i de les conseqüències que comporta un incendi, per tant, hem de tenir cura del nostre patrimoni natural i preservar-lo dels factors externs que posen en perill la seva existència.

Els objectius de l'activitat són:

• Conèixer l'ecosistema del bosc mediterrani.

• Valorar els efectes que produeix un incendi forestal.

• Aprendre les normes que s'han de seguir per a la prevenció d'incendis.

Prèviament a la sortida, els alumnes han rebut una xerrada introductòria sobre els boscs i els seus riscos d'incendi. Aquesta xerrada la porten a terme els agents forestals de la comarca.

L'activitat al bosc que s'ha realitzat aquesta setmana, consta d'una part al bosc verd, on es coneix la flora i la fauna de la zona i es valoren els efectes d'un incendi i per acabar es realitza una plantació d'arbres a la zona afectada per l'incendi.

Amb aquesta activitat es vol que tots els alumnes de la comarca preguin consciència del seu territori i que se sensibilitzin per tal de minimitzar els riscos d'incendi i així donar valor a l'entorn natural que ens envolta.