Continuen les activitats del projecte educatiu "El bosc i els incendis"

27/03/2023 Actualitat

Continuen les activitats del projecte educatiu "El bosc i els incendis"

El dia 21 de març va ser el dia internacional dels boscos

Coincidint amb aquesta setmana, el passat dilluns dia 20 de març  els alumnes de 5è de l’Escola Cor de Roure de Santa Coloma de queralt, van participar a l’activitat el bosc i els incendis.

Aquesta activitat és una iniciativa del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i del cos d’Agens Rurals.

La Conca de Barberà és una comarca amb alt risc d'incendis forestals, ja que comprèn una gran superfície boscosa.
Des del Consell Comarcal s'ha pres consciència del greu risc i de les conseqüències que comporta un incendi d'aquestes característiques; per tant, hem de tenir cura del nostre patrimoni natural i preservar-lo dels factors externs que posen en perill la seva existència.
Els objectius de l'activitat són:
• Conèixer l'ecosistema del bosc mediterrani.
• Valorar els efectes que produeix un incendi forestal.
• Aprendre conductes que s'han de seguir per a la prevenció d'aquest tipus d'incendis.
Prèviament a la sortida tots els alumnes dels diferents centres han rebut una xerrada introductòria sobre els boscs i els seus riscos d'incendi. Aquesta xerrada la porten a terme els agents forestals de la comarca.
Les activitats al bosc que s’han realitzat aquesta setmana, consten d'una part al bosc verd, on es coneix la flora i la fauna de la zona i es valoren els efectes d'un incendi. Per acabar es du a terme una plantació d'arbres, a la zona afectada per l'incendi.
Amb aquesta activitat es vol que els alumnes de la comarca preguin consciència del seu territori i que se sensibilitzin per tal de minimitzar els riscos d'incendi i així donar valor a l'entorn natural que ens envolta.