Descoberta la placa d'homenatge a les persones i entitats que lluiten contra la COVID-19

27/10/2020 Actualitat

Descoberta la placa d'homenatge a les persones i entitats que lluiten contra la COVID-19

El president del Consell Comarcal, Magí Trullols, i la responsable del CAP Montblanc, la dra. Laura Ruíz de Porras, van inaugurar ahir la placa que el Consell Comarcal ha col·locat al Pati central de la seva seu a Montblanc per recordar la concessió del màxim guardó comarcal, la Distinció d’Honor de la Conca de Barberà, a la lluita contra la COVID-19.

Per a Magí Trullols, la distinció d’aquest any vol ser, bàsicament, un reconeixement a les persones. “A tantes i tantes persones anònimes o integrades en col·lectius professionals i associacions veïnals que s’han abocat en tenir cura de qui pitjor ho estava passant, o simplement ajudant a fer més fàcil la vida quotidiana de la població”.

En concret aquesta placa vol deixar constància permanent de la concessió del màxim reconeixement comarcal a totes les persones, entitats, col·lectius i professionals que estan lluitant contra la COVID-19 des de l’inici de la pandèmia. La placa, com el reconeixement, també vol servir de record per a totes les persones que han mort a causa de la pandèmia.

El president del Consell Comarcal ha volgut també, en el seu parlament, destacar alguns efectes positius de la pandèmia “que ha fet aflorar tants i tants valors que en circumstàncies normals potser ens passaven desapercebuts: des de valorar el tracte, el contacte i les mateixes relacions humanes, passant per valorar tot el que ens envolta i ens és proper, a adonar-nos de la importància de tenir cobertes les necessitats i els serveis més bàsics, gairebé sense moure’ns de casa”.

Al descobriment de la placa hi va assistir una representació dels alcaldes i dels consellers comarcals de la comarca, així com del món sanitari. Aquest últim en representació de tots elc col·lectius que lluiten contra l’epidèmia de la COVID-19.