El Bosc i els Incendis és una iniciativa del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i del cos d'Agents Rurals

20/03/2023 Actualitat

El Bosc i els Incendis és una iniciativa del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i del cos d'Agents Rurals

Aquest programa pretén conscienciar els infants sobre la importància de la prevenció i els efectes negatius que comporten els incendis.

 

L'Escola Martí Poch (L'Espluga de Francolí) ha sigut l'encarregada d'iniciar el tret de sortida a les activitats que es duran a terme des d'aquest mes de març fins al mes d'abril, el passat 10 de març es va dur a terme la primera activitat pels 21 alumnes de 5è de primària de l'escola Martí i Poch. Aquest any serà la 26a edició del programa educatiu El Bosc i els Incendis. Aquest curs escolar, uns 130 alumnes participaran en aquest programa que impulsa el cos d'Agents Rurals i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

La Conca de Barberà és una comarca amb alt risc d'incendis forestals, ja que comprèn una gran superfície boscosa, entre la qual destaquen les muntanyes de Prades, zona declarada Espai d'Interès Natural (EIN). Per aquest motiu, el cos d'Agents Rurals i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà duen a terme el programa El Bosc i els Incendis, adreçat a les escoles, per transmetre i conscienciar l'alumnat sobre quins són els riscos i les conseqüències que comporta un incendi forestal.

El programa s'estructura en dues jornades. Una a classe, amb una xerrada sobre els efectes dels incendis; i una segona a camp, on es visita una zona cremada i una de no cremada per fer una comparació de les conseqüències dels incendis forestals. Durant la sortida a camp, també es planten pins a la zona afectada per un incendi.

Durant aquest curs, la sortida a camp es farà al terme municipal de Bellprat, on el 24 de juliol del 2021 hi va haver un incendi forestal que va cremar unes 1.700 ha.