El Campus extens de la URV a la Conca de Barberà i l'IPHEs apropen l'arqueologia als alumnes de la comarca

15/04/2021

El Campus extens de la URV a la Conca de Barberà i l'IPHEs apropen l'arqueologia als alumnes de la comarca

Els alumnes del Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc han participat, aquesta setmana, dels tallers divulgatius que ofereix l’IPHES. En aquest cas, els alumnes de 1r d’ESO (40 alumnes) i de biologia de 4t d’ESO (10 alumnes) van atendre les activitats: ‘Humans i pedres: història de les eines de pedra’ i ‘L’evolució humana’, a càrrec de Miquel Guardiola, responsable de l’àrea de socialització de l’IPHES.

 

La cap d’estudis, Marta Sans, valora positivament el desenvolupament dels tallers: «han sigut un èxit», alhora que assenyala que el Miquel Guardiola «ens ha encomanat la seva passió per la prehistòria. Ha fet la xerrada d'una manera molt didàctica i en tot moment ha sabut captar l'atenció dels alumnes i professors». Aquestes activitats les organitza el Campus Extens de la URV a la Conca de Barberà en col·laboració amb l’IPHES, amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania de la Conca el món de l’arqueologia i els jaciments arqueològics de la comarca.


En el marc d’aquest projecte està previst portar a terme noves activitats divulgatives a altres municipis de la comarca: a Pontils, Sarral i Vimbodí, adreçades a famílies i al públic en general.