El Claustre de Sant Francesc de Montblanc s’omplirà d’aromes i música amb motiu del Curcubeu

14/09/2018 Actualitat

El Claustre de Sant Francesc de Montblanc s’omplirà d’aromes i música amb motiu del Curcubeu

El dissabte 22 de setembre, amb motiu de la trobada intercultural de la Conca de Barberà, el claustre de Sant Francesc de Montblanc acollirà estands de diversos països amb representació ciutadana a la comarca.

El Curcubeu, nom que rep la trobada, està organitzat per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Montblanc i pel Servei de Nova Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, amb la col·laboració de diversos organismes, associacions comarcals i persones col·laboradores.

El programa d’aquesta edició presenta diverses novetats. La més destacada és la taula rodona “L’acollida a Catalunya: una realitat a la Conca de Barberà”, formada pel secretari d’igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, un metge col·laborador de Proactiva Open Arms, un voluntari del grup de mentors de Montblanc i el col·lectiu La Conca Terra d’acollida, entre d’altres. La taula rodona tindrà lloc a les 12 h del migdia a la sala de les Corts Catalanes.

Una altra de les novetats és l’exposició del “Conte Viatger”, un relat elaborat durant el curs 2016 – 2017 per infants escolaritzats als centres de Montblanc, l’Espluga de Francolí i Santa Coloma de Queralt.

A més, durant la tarda es podrà gaudir de diverses actuacions musicals del Senegal i Brasil,  de sardanes,  de contacontes (“L’Àsia al Marroc” de Carme Corretgé) i de degustacions gastronòmiques amb tasts típics dels països participants, entre d’altres.