El Consell Comarcal adjudica el nou servei de recollida i transport de les escombraries

05/09/2019 Actualitat

El Consell Comarcal adjudica el nou servei de recollida i transport de les escombraries

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat aquest dilluns el nou contracte amb l’empresa encarregada de portar a terme la recollida i el tractament de les escombraries a tota la comarca. L’empresa que ha gunyat el concurs ha estat una Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Urbaser SA i Corporación CLD Servicios Urbanos de Tratamientos de Residus SL.

Es tracta d’un contracte amb una durada inicial de sis anys i l’import del qual que puja a un total d’1.600.538,40 € (IVA inclòs).

El nou contracte preveu la implementació de la recollida selectiva porta a porta a un total de set municipis de la comarca. Mentre que als altres quinze municipis de la Conca es preveu canviar els contenidors per uns de nous i dotar amb targes de control els de rebuig i d’orgànica.

Altres mesures del nou model de recollida seran el canvi de tots els contenidors per uns de nous més grans, l’adquisició de nous vehicles per portar a terme la recollida (alguns dels quals elèctrics i de GLP), la creació d’un nou servei de recollida de voluminosos, la creació d’una app per interactuar amb els usuaris, etc.

La finalitat última de tots aquests canvis és fomentar l’increment del percentatge de residus que es recull de forma selectiva. En aquests moments, a la comarca, aquest percentatge està situat en un 50%, molt per sobre de la mitjana catalana. Però des de fa una sèrie d’anys no experimenta un augment significatiu i es vol arribar al voltant del 70%.

Val a dir que, en aquesta matèria, també es preveu la construcció a curt termini d’una planta de triatge de les escombraries no reciclades al Centre Comarcal de Tractament de Residus situat a l’Espluga de Francolí que serà finançada íntegrament per la Generalitat amb un cost superior als tres milions d’euros.