El Consell Comarcal aprova el conveni per a la prestació dels serveis tècnics municipals amb 20 ajuntaments de la comarca

28/12/2022 Actualitat

El Consell Comarcal aprova el conveni per a la prestació dels serveis tècnics municipals amb 20 ajuntaments de la comarca

Una de les funcions principals del Consell Comarcal és la prestació de serveis d’assistència tècnica als ajuntaments de la comarca.

El ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar, el passat dilluns 19 de desembre, el Conveni per la prestació dels serveis tècnics municipals amb els següents ajuntaments de la comarca: Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, Forès, l'Espluga de Francolí, Llorac, les Piles, Passanant i Belltall, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat, Senan, Solivella, Vallclara, Vallfogona de Riucorb, Vilanova de Prades, Vilaverd i Vimbodí i Poblet. Actualment tots els ajuntaments ja tenen un conveni per la prestació del servei vigent, que ara s’actualitza.

El personal designat pel Consell Comarcal per cobrir el servei duu a terme les funcions pròpies del tècnic municipal a cada ajuntament, que són principalment les d’assessorament i informació sobre el planejament urbanístic, els expedients de llicències urbanístiques, de disciplina urbanística o d’activitats, entre d’altres. Per altra banda, el servei inclou la participació en les especificacions de disseny i en el seguiment de les obres de promoció municipal, a més de la millora i la gestió dels equipaments, dels serveis urbans i de qualsevol infraestructura de titularitat municipal.

Durant l’any en curs, els serveis tècnics municipals han dedicat més de 6.500 hores d’assistència als municipis.

Per altra banda, l’oficina tècnica del Consell Comarcal presta el servei de redacció de documents i projectes tècnics, a més del servei de direcció d’obra a qualsevol dels ajuntaments de la comarca que ho sol·liciti amb personal tècnic propi.

Durant l’any en curs, l’oficina tècnica ha finalitzat la redacció d’un total de 67 documents tècnics amb un valor d’obra projectat superior a 4.250.000€, i ha dirigit i finalitzat un total de 16 obres per un valor total de més de 2.450.000€.

Actualment l’oficina tècnica té en curs 41 assistències per la redacció de documents i projectes tècnics, a més de la direcció de 18 obres en curs i 19 obres a l’espera de ser iniciades.