El Consell Comarcal aprova el projecte de l'ampliació de la deixalleria comarcal de l'Espluga de Francolí

19/06/2024 Actualitat

El Consell Comarcal aprova el projecte de l'ampliació de la deixalleria comarcal de l'Espluga de Francolí

L'ampliació serà de 1.106,00 m² i el pressupost del projecte és de 142.429,75 euros, IVA inclòs.

El ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà celebrat aquest passat dilluns 17 de juny va aprovar per unanimitat el projecte de l'ampliació de la deixalleria comarcal de l'Espluga de Francolí.

El Consell Comarcal gestiona la deixalleria comarcal de l'Espluga de Francolí, una instal·lació que permet fer la recollida selectiva d'aquelles fraccions de residus municipals per a les quals no hi ha un sistema de recollida domiciliària.

Actualment, la deixalleria té una superfície de 2586,00 m². L'ampliació serà de 1.106,00 m², resultant un total de 3.692,00 m². Aquests 1.106,00 m² que s'ampliaran, són terrenys contigus a la deixalleria, els quals s'hauran de condicionar per a poder-ne fer un ús efectiu.

La zona proposada es vol dotar amb un moll amb capacitat per quatre caixes, ja que uns dels problemes actuals, és que hi ha dues caixes que s'han col·locat de manera provisional tocant el moll, però sense estar preparada la zona pel correcte abocament dels residus esmentats, i conseqüentment, sense la seguretat adient per l'usuari de la deixalleria. A més, la situació actual, també dificulta molt el canvi de les caixes. Amb l'ampliació dels molls, es vol resoldre el problema actual de capacitat de tones tractades, satisfer les necessitats dels usuaris i augmentar la seguretat dels mateixos.