El Consell Comarcal celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

08/06/2017

El Consell Comarcal celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

El passat dilluns, 5 de juny, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. Durant l'acte de celebració, es van lliurar els premis als centres d'ensenyament de la comarca participants en el V Concurs de Guarniment Sostenible de Primavera. A més, també es va reconèixer la tasca realitzada per persones i comerços en favor de la protecció i millora del medi ambient.

En relació als premis del V Concurs de Guarniment Sostenible de Primavera, el jurat atorga quatre categories de premis: la Sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, l'Originalitat, la Qualitat artística i el Missatge primaverenc. A més, aquest any hi ha hagut la novetat del premi especial a les quatre categories.

Els dos premis especials consten d'un taller d'educació ambiental a realitzar al Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet i una dotació econòmica per adquirir material escolar. Per altra banda, els primers premis de cada categoria gaudiran d'un taller d'educació ambiental al Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet i per la resta de guardonats (segon i tercer premi) un val per material escolar.

Els premiats van ser:

ORIGINALITAT

-Tercer premi a l’originalitat és per l’escola: SANT ROC DE ROCAFORT

-Segon premi a l’originalitat és per l’escola: ANTONI TOUS DE PIRA

-Primer premi a l’originalitat és per l’escola: MARTÍ POCH DE L’ESPLUGA F.

SOSTENIBILITAT

-Tercer premi a la sostenibilitat és per l’escola: SAGRAT COR DE SOLIVELLA

-Segon premi a la sostenibilitat és per l’escola: DEL MONTGOI DE VILAVERD

-Primer premi a la sostenibilitat és per l’escola: SALVADOR NINOT DE SARRAL

QUALITAT ARTÍSTICA

-Tercer premi a la qualitat artística és per l’escola: MD TORRENTS DE VIMBODÍ

-Segon premi a la qualitat artística és per l’escola: MD CARME DE L’ESPLUGA

-Primer premi a la qualitat artística és per l’escola: VALLDEMUR DE BARBERÀ

MISSATGE PRIMAVERA

-Segon premi al missatge és per l’escola: MD DEL CARME STA. COLOMA

-Primer premi al missatge és per l’escola: BLANCAFORT

PREMI ESPECIAL A LES QUATRE CATEGORIES:

- MD DE LA SERRA DE MONTBLANC I COMPARTIT AMB EL CENTRE TILMAR DE MONTBLANC

- ESCOLA COR DE ROURE DE STA. COLOMA DE QUERALT

Des del Consell Comarcal portem més de 15 anys organitzant actuacions d'educació ambiental les quals s'adrecen bàsicament als escolars i als ciutadans dels nostres municipis. Amb aquesta activitat es vol aconseguir implantar un sistema de guarniment a les escoles dins d'unes directrius sostenibles, que sigui aplicable per altres festes, actes i que sigui una manera continuada i habitual de treball.

Pel que fa als reconeixements a persones i comerços per la seva tasca de millora del medi ambient, es va reconèixer a l'establiment "Ca les Bepes" per la seva participació activa en el servei de recollida selectiva d'envasos porta a porta als grans productors, i també al Sr. Miquel Cercós i Vaquer, en reconeixement per la instal·lació d'un sistema de bombament d'aigua que funciona amb energia solar als horts socials de Montblanc.