El Consell Comarcal de la Conca de Barberà aprova el Pla de Mesures Antifrau

04/07/2023 Actualitat

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà aprova el Pla de Mesures Antifrau

En el mateix ple es va aprovar la declaració institucional en què s’assumeix el compromís del Consell Comarcal en la lluita contra el frau

El ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar per unanimitat, el passat dilluns dia 26 de juny, el pla de mesures antifrau.
L'objectiu d'aquest pla és garantir i declarar que, en l'àmbit de la seva actuació, tots els fons vinculats a l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) gestionats pel Consell s'han utilitzat de conformitat amb les normes aplicables, en particular en relació amb la prevenció, detecció i correcció del frau i els conflictes d'interès.

El Pla de mesures antifrau contempla també el procediment a seguir per al tractament dels possibles conflictes d'interès, tenint en compte que, si bé l'existència d'un possible conflicte d'interès no determina necessàriament l'existència de frau, no resoldre aquest conflicte d'interès a temps sí que podria portar a una situació de frau. Un conflicte d'interès no resolt constituiria, doncs, un indicador d'un possible frau. Així, la primera de les fases en què es pot evidenciar la possible concurrència de frau, és la situació de conflicte d'interessos no resolt, és a dir, quan els afectats no s'han abstingut degudament o no han estat recusats, en cas que concorreguessin situacions de conflicte d'interessos o se n'hagués tingut coneixement, respectivament.

Les mesures del Pla Antifrau per a la Gestió dels fons del PRTR s'aplicaran a totes les persones implicades en la gestió dels projectes que comptin amb finançament provinent d'aquests fons europeus tant del Consell Comarcal de la Conca de Barberà com dels seus Organismes dependents.

A la pàgina web del Consell Comarcal, a l’apartat de seu electrònica hi haurà un enllaç a la bústia de denúncies anònimes de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Així mateix, la durada d'aquest pla és indefinida, però es revisarà de forma periòdica cada dos anys.