El Consell Comarcal de la Conca de Barberà aprova el projecte per la construcció d'un dipòsit comarcal d'abastament d'aigua

14/07/2023 Actualitat

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà aprova el projecte per la construcció d'un dipòsit comarcal d'abastament d'aigua

El projecte impulsat pel Consell Comarcal està dividit en tres fases, compta amb la participació dels ajuntaments afectats, l'Agència Catalana de l'Aigua, el Consorci d'Aigües de Tarragona i la Diputació de Tarragona

La Junta de govern del Consell Comarcal del passat 19 de juny va aprovar el projecte per la construcció d'un dipòsit comarcal per l'abastament d'aigua en alta a la Conca de Barberà. Aquesta actuació és inclosa en la primera fase de la infraestructura que portarà l'aigua fins a Santa Coloma de Queralt i altres municipis de la comarca.

Els municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Savallà del Comtat disposaran d'aigua a través de la connexió amb la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona. Aquests municipis tenen un dèficit històric en la quantitat i qualitat de l'aigua que subministren, i amb l'execució total del projecte d'abastament, es podrà disposar d'aquest recurs adequadament.

El projecte impulsat pel Consell Comarcal està dividit en tres fases, compta amb la participació dels ajuntaments afectats, l'Agència Catalana de l'Aigua, el Consorci d'Aigües de Tarragona i la Diputació de Tarragona.

El passat 19 de juny la Junta de govern del Consell Comarcal va aprovar el projecte del dipòsit comarcal, que forma part de la primera fase i que es construirà a Forès. El dipòsit rebrà l'aigua provinent de la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona, tindrà una capacitat total de 1.500 m3 repartida en dos vasos i acollirà també les instal·lacions necessàries per assegurar el control i la gestió de la totalitat de la infraestructura d'abastament. La mateixa actuació també inclou la construcció del ramal per l'abastament d'aigua al dipòsit municipal de Forès. El cost de la seva execució assoleix un import de 762.791,10 € i comptarà amb el finançament de l'Agència Catalana de l'Aigua, de la Diputació de Tarragona i dels municipis beneficiaris.

Per les posteriors fases es preveu la construcció del ramal de subministrament fins a Santa Coloma de Queralt, passant pel municipi de Conesa, que servirà també per la construcció dels ramals pels nuclis de Belltall, Savallà del Comtat i les Piles, inclosos en la tercera fase del projecte.

Es preveu poder iniciar els tràmits de licitació de la primera fase de les obres el darrer trimestre d'aquest any i disposar d'aquesta infraestructura a finals de l'any 2024.