El Consell Comarcal de la Conca de Barberà commemora el 25N des de la mirada de l’agressor

09/11/2021

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà commemora el 25N des de la mirada de l’agressor

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà, a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), commemora el Dia per a l’eliminació de la violència envers les dones amb la xerrada ‘Violència masclista. Una mirada sobre l’agressor-La comprensió de la violència vista des del punt de vista de l’agressor com a tasca preventiva i millora de l’atenció a víctimes-’, a càrrec de la Dra. Elena Garrido Gaitán, psicòloga Clínica i Forense Acreditada. Professora de Psicologia Criminal (UAB) i psicòloga forense en exercici.

 

La jornada, que té per objectiu reivindicar la igualtat de drets i rebutjar les violències contra les dones, tindrà lloc el dia 25 de novembre, a partir de les 18.00h, a la Sala Noble del Palau Alenyà de Montblanc. Hi assistiran la presidenta del Consell Comarcal, Carme Pallàs Gallego; la directora territorial del Departament d’Igualtat i Feminismes, Eva Ferran Roig; i Teresa Pallarès Piqué, delegada del govern de la Generalitat a Tarragona. Llegiran el manifest, Josep Ardila Cortés i Jordina Moix Regodesebes. L’acte també inclou un espectacle de dansa de l’Escola EDC l’Espluga de Francolí, amb la coreògrafa, Jèssica Estadella i una visita a l’exposició ‘Lliures i sense por’, que s’ubicarà a l’entrada del Consell Comarcal.

 

Aquesta jornada es realitza amb la col·laboració de la delegació territorial del Departament d’Igualtat i Feminismes i cal inscripció prèvia per a participar-hi: https://concadebarbera.cat/siad/inscripcions.

 

A banda, també es podran visualitzar uns vídeos al canal de YouTube del Consell Comarcal de la Conca de Barberà:

  • Curtmetratge Un cop de mà et pot canviar la vida (a càrrec de la Companyia Naltrus Teatre i Startap.cat de Sta. Coloma de Q.)

  • Contes amb perspectiva de gènere per a la prevenció de la violència envers les dones:

  • Pell d’ase per a infants de 6 a 9 anys. A càrrec de la narradora Sílvia Palazón.

  • Barbablava per a infants de 9 a 12 anys. A càrrec de la narradora Karme González.

  • Presents per a tothom. A càrrec de les narradores Sílvia Palazón i Karme González.

El SIAD és un servei que ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats en l’àmbit laboral, social, personal i familiar a totes les dones de la Conca de Barberà, independentment de la seva edat, situació personal o procedència. El trobareu al Consell Comarcal (C/ St. Josep 18, Montblanc), al telèfon 977 86 12 32 o bé per correu electrònic a: siad@concadebarbera.cat.