El Consell Comarcal de la Conca de Barberà entrega els VI Premis d’Honor a Damià Amorós i Josep M. Porta

25/10/2021

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà entrega els VI Premis d’Honor a Damià Amorós i Josep M. Porta

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà va fer entrega, dilluns, dia 25 d'octubre, dels VI Premis d'Honor de la Conca de Barberà, que distingien la trajectòria de Damià Amorós Rosanes, per la seva tasca a l'Ajuntament de Sarral en favor de les persones del municipi i de la comarca amb la Menció de Serveis Distingits; i a Josep M. Porta Balanyà, per la seva feina al capdavent de l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà per a la salvaguarda i la difusió del patrimoni documental de la comarca i dels seus municipis, amb la Distinció d'Honor.

 

La presidenta del Consell Comarca, Carme Pallàs, va felicitar els dos premiats per contribuir a posicionar la comarca de la Conca de Barberà i en fer difusió del seu patrimoni.

 

Tant Amorós com Porta van donar les gràcies pel reconeixement, que reconeix la tasca professional i personal per promoure la comarca.

 

Lali Albareda, tècnica arxivera a l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà va fer la glosa referent a Damià Amorós; i, Francesc Olivé,doctor en Història Moderna, va dedicar unes paraules a la trajectòria de Josep M. Porta.

 

Els guardons lliurats als premits van consistir en una peça d'alabastre de Sarral i una mà de vidre del Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet.

 

L'acte, que va tenir lloc a la Sala Noble del Palau Alenyà, va comptar amb la presència d'alcaldes i d'alcaldesses de la comarca, així com també de consellers comarcals, familiars i amics dels dos distingits.