El Consell Comarcal de la Conca de Barberà participa en les VI Jornades del bosc de Poblet i les muntanyes de Prades

27/11/2022 Actualitat

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà participa en les VI Jornades del bosc de Poblet i les muntanyes de Prades

La consellera de turisme Sílvia Iturria va participar en la taula rodona sota el títol "Experiències i instruments cap a un turisme sostenible"

Els dies 18 i 19 de novembre van tenir lloc, al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, les VI Jornades del bosc de Poblet i les muntanyes de Prades. Unes jornades que vehiculen sobre el paper dels espais naturals per a una societat sostenible.
Aquesta edició ha comptat amb experts que han realitzat estudis i investigacions en aquests camps: història, memòria contemporània, fauna, flora, geologia, micologia, gestió del territori, educació i participació ciutadana amb una taula final sobre experiències i instruments cap a un turisme sostenible, amb iniciatives dutes a terme a les muntanyes de Prades. En aquesta precisament hi va participar la consellera de turisme, Sílvia Iturria.
La consellera va explicar com va néixer la Xarxa de Turisme Sostenible, quins objectius té i com des de l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal es pretén dur a terme una sèrie d'actuacions per enfortir el sector turístic com la coordinació entre el sector públic i el privat. Es tracta abordar els reptes que se'ns plantegen i trobar-hi solucions seguint els criteris de responsabilitat i sostenibilitat i a estar preparats pel moment de la creació del Parc Natural Muntanyes de Prades i Poblet.
En el moment de la creació del nou Parc Natural, des de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà es donarà suport en el procés per a l'obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible. L'acreditació demostra l'encaix entre el turisme, la sostenibilitat, el desenvolupament socioeconòmic i els espais naturals protegits.
La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una iniciativa de la Federació EUROPARC i té com a objectiu principal promoure el turisme sostenible en els espais naturals protegits d'Europa.

Iturria va destacar que en aquesta línia el Consell també va signar el Manifest Descobrir per a afrontar les contradiccions d'un turisme estacional, del creixement il·limitat i de la sobreexplotació turística. "Des de l'educació, la sensibilitat i el turisme de responsabilitat, construir aquest nou model és vital i és necessari perquè un bon lloc per viure és un bon lloc per visitar, i, per tant, és deure de tots protegir el territori i afrontar qualsevol contradicció entenent que el turisme és fonamental pel desenvolupament socioeconòmic i necessari per a la dinamització l'agroalimentació o la cultura".