El Consell Comarcal de la Conca de Barberà rep un guardó dels VI Reconeixements Administració Oberta per la seva transparència digital

05/05/2021

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà rep un guardó dels VI Reconeixements Administració Oberta per la seva transparència digital

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà rep un dels Reconeixements Administració Oberta -que arriben a la seva sisena edició-, del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya per la transformació digital en relació a l’atenció a la ciutadania i en la gestió interna.

 

El guardó, que es divideix en set categories, i que rep el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, s’adscriu a la categoria de consells comarcals d’entre 20.000 i 50.000 habitants, i s’hi situa en segona posició.

 

Els paràmetres d’avaluació per a atorgar aquest guardó es basen en l’Índex de Maduresa Digital que defineix el Consorci AOC i que venen determinats per l’anàlisi de més de trenta indicadors, quantitatius i qualitatius, com les dades d’ús dels serveis AOC i l’anàlisi de les pagines web dels ens locals i comarcals (excepte Barcelona).

 

A Catalunya, l’índex de maduresa digital se situa en una mitjana de 59, mentre que el 99% dels ens locals fan tràmits digitals, amb un 82% de satisfacció i un estalvi anual de 68 milions d’euros. A la Conca de Barberà, el Consell Comarcal obté un índex de maduresa digital mitjana de 62.

 

L’acte de lliurament, que ha tingut lloc a la casa Golferichs de Barcelona aquesta tarda de dimecres, ha comptat amb la presència de l'honorable conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, i president de l'AOC, Jordi Puigneró; del president de Localret i vicepresident de l'AOC, Jaume Oliveras; i del director de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Jaume Magre. A banda, també s’ha pogut seguir de manera virtual, i hi han participat, a través de videoconferència, tots els ens guardonats. En el cas del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, hi ha sigut present el president, Magí Trullols.