El Consell Comarcal de les Dones es reuneix a l'Espluga de Francolí

26/09/2023 Actualitat

El Consell Comarcal de les Dones es reuneix a l'Espluga de Francolí

Les Associacions de Dones es van trobar al Museu de la Vida Rural aprofitant l'exposició Tros de Dona

El passat dijous 21 de setembre es va reunir el Consell Comarcal de Dones. Aquesta vegada, la trobada es va dur a terme al municipi de L'Espluga de Francolí, concretament al Museu de la Vida Rural, on després de la reunió es va visitar l'exposició Tros de Dona. Entre altres temes, es van comentar les actuacions relacionades amb el Dia Internacional de la Dona Rural (15 d'octubre) i el Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones (25 de novembre), així com les diferents activitats que s'engeguen des de cada associació, durant aquest últim trimestre del 2023.

Tot i mantenir un bon ritme d'activitats, les diferents associacions van manifestar la seva preocupació per la dificultat de renovar sòcies i socis, així com trobar relleu generacional a les juntes. Per una altra banda, va ser rellevant el debat sorgit sobre la necessitat de treballar més amb el jovent dels municipis sobretot en aspectes com les relacions de parella, la sexualitat, l'assetjament o com fer un bon ús de les xarxes socials.

En aquesta trobada, també es va presentar a la nova presidenta del Consell Comarcal de Dones, Esther Copons, qui ha iniciat el seu mandat aquest estiu i va expressar la seva motivació per treballar en col·laboració i en la mateixa línia.

Finalitzada la reunió, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), havia preparat una visita guiada de l'exposició Tros de Dona, a càrrec del personal del Museu de la Vida Rural. Aquesta exposició pretén visibilitzar la tasca de les dones en els diferents àmbits, a més del de la llar i cura, com poden ser el treball al camp, la feina remunerada i d'altres afegides a les tasques habituals, i que en general no van ser mai reconegudes.