El Consell Comarcal participarà d’una prova pilot, nova a tota Catalunya, sobre la solidaritat energètica

03/07/2023 Actualitat

El Consell Comarcal participarà d’una prova pilot, nova a tota Catalunya, sobre la solidaritat energètica

La consultoria INSTA i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà uneixen esforços per a continuar treballant en l’erradicació de la pobresa energètica

Els dies 20 i 21 de juny, aprofitant la setmana Europea de l'Energia, la cooperativa INSTA (consultoria per la defensa del medi ambient) va organitzar unes jornades sobre les comunitats energètiques com a instrument per atendre la vulnerabilitat energètica. En aquestes jornades es va presentar, entre altres temes, la prova pilot en la qual participarà el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, amb el grup motor de Pobresa Energètica. 

Aquest nou projecte denominat "El Cable-Solidaritat energètica", emmarcat dins dels projectes Singulars i subvencionat pel Departament de Treball de la Generalitat, pretén, mitjançant les comunitats energètiques,  continuar treballant en l'erradicació de la pobresa dins d’aquest àmbit, incidint en aquelles persones vulnerabilitzades per la precarietat energètica així com prevenir de nous casos, treballant des del cooperativisme i la solidaritat entre agents, administracions i ciutadania.

Aquesta iniciativa va ser proposada per INSTA, després de conèixer tota la labor feta fins ara dins d’aquest Grup Motor, i veient la bona coordinació i comunicació entre els agents de la comarca en pro d'eliminar la precarietat energètica. 

En aquest mes de juny es produiran les primeres reunions entre els agents implicats per començar a treballar en aquesta primera prova pilot a tota Catalunya.