El Consell Comarcal s’adhereix al Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa

09/06/2021

El Consell Comarcal s’adhereix al Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà, a través de l’Àrea de Benestar Social, se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa, que se celebra cada 15 de juny amb l’objectiu de denunciar i oposar-se als abusos i sofriments infligits a les persones grans i per tal que la societat, en el seu global, es posi en alerta davant dels casos que es puguin observar.

 

El maltractament a la gent gran continua sent un dels tipus de violència menys tractats, tot i que comença a guanyar visibilitat. El Consell Comarcal de la Conca de Barberà es mostra sensible davant d’aquests maltractaments, que encara són tabú, però que es produeixen en diferents entorns, com el familiar o l’institucional i es fan patentn en accions com el maltractament psicològic o físic, econòmic, no respectar les decisions de la persones o les seves capacitats, etc.

 

L’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya ha editat un vídeo en el qual es mostren aquests diferents tipus de maltractaments, en el qual també hi ha participat el Consell Consultiu de la Gent Gran de la comarca. Una part d’aquest vídeo, que es difondrà el mateix dia 15 de juny per diferents canals i plataformes, s’ha gravat a l’entorn del Monestir de Santa Maria de Poblet. En aquest sentit, s’agraeix a la comunitat monàstica haver cedit l’ús d’aquest espai per a fer el rodatge.

 

El Consell Comarcal també s’adhereix al Manifest aprovat pel Consell de la Gent Gran de Catalunya i que està previst que s’aprovi en la propera sessió plenària.

 

Pots consultar el Manifest AQUÍ