El Consell Comarcal s'adhereix a la celebració dels 30 anys de les Jornades Europees del Patrimoni

07/09/2021

El Consell Comarcal s'adhereix a la celebració dels 30 anys de les Jornades Europees del Patrimoni

Aquest any, s’han organitzat dues activitats. Per una banda, es farà l’activitat ‘Fem pa en un molí fariner medieval’, que començarà amb una visita guiada al Museu Molins de la Vila a Montblanc. Les persones que hi participin descobriran quins cereals s’utilitzaven a l’Edat Mitjana per fer farina i veuran com s’elaborava la farina en un molí fariner del segle XIII. Després, es farà un taller per aprendre els ingredients bàsics per fer una massa de pa de qualitat i agroecològica i s’experimentaran els primers passos per elaborar un pa artesanal. Al final del taller, els participants es podran endur la seva peça elaborada per coure a casa. Aquesta activitat està coorganitzada amb el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i la col·laboració de L’Aresta.

Aquesta activitat tindrà lloc el dissabte, 9 d’octubre, de les 11.00h a les 13.00h i cal inscriure’s a: https://forms.gle/jwACa1hHN4nvcvmv7. Les places són limitades a 15 persones i cal portar un bol amb capacitat de 3 a 5 litres, drap de cotó i un pot de conserva buit. També una mascareta en compliment de la normativa Covid-19.

L’endemà, tindrà lloc l’activitat ‘Pobles perduts de la Conca de Barberà: el Codoç (Vimbodí i Poblet), que consistirà en una sortida guiada (de 7 km aproximadament) per visitar l’antic poble del Codoç, on es podrà veure l’antiga creu de terme medieval i les restes de l’antiga església de Sant Bernat de Codoç. Després, els participants podran participar en una degustació de productes km0 del municipi de Vimbodí i Poblet. L’Ajuntament, col·labora en aquesta activitat.

La sortida es farà el diumenge, dia 10 d’octubre, de les 10.00h a les 13.30h. Se sortirà des de l’aparcament de vehicles situat davant del cementiri.

Les inscripcions es poden fer al següent enllaç: https://forms.gle/qei5qYvNZSPyuZjp7 i les places són limitades a 15 persones. Cal portar calçat còmode, aigua i esmorzar, així com també mascareta en compliment de la normativa Covid-19.

Les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni es poden consultar a: patrimoni.gencat.cat/JEP2021.