El Consell Consultiu de la Gent Gran s’adhereix al Dia mundial contra el maltractament a les persones grans

11/06/2020 Actualitat

El Consell Consultiu de la Gent Gran s’adhereix al Dia mundial contra el maltractament a les persones grans

Cada 15 de juny se celebra el Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans. El Consell Consultiu de la Gent Gran de la Conca de Barberà, format per les diverses associacions de gent gran de la comarca, s’adhereix a l’actuació de sensibilització mitjançant la difusió del vídeo “Destapa-ho” per commemorar aquest dia mundial, que ha editat el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat i el Garraf amb el suport de l'Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya. A més, pel voltant d’aquesta jornada es farà difusió de material divers per donar visibilitat i sensibilitzar la població per fer front al maltractament cap a la gent gran des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Aquest òrgan comarcal se suma també a l'objectiu de l'esdeveniment, que és crear una consciència social i política de l'existència del maltractament i l'abús produït a les persones grans, juntament amb la idea que es tracta d'una xacra social inacceptable, que presenta múltiples formes i que es pot prevenir.

Segons la Declaració de Toronto per a la Prevenció Global del Maltractament de la Gent Gran (2002), el maltractament envers les persones grans es defineix com l'acció única o repetida, o la manca d'una resposta adequada, que causi danys o angoixa a una persona gran i que tingui lloc dins de qualsevol relació on existeixi una expectativa de confiança (OMS, INPEA 2002).