El Consell d’Alcaldes coneix la proposta pel desplegament d’una xarxa de fibra òptica als municipis de la comarca

03/03/2021

El Consell d’Alcaldes coneix la proposta pel desplegament d’una xarxa de fibra òptica als municipis de la comarca

Els alcaldes de la Conca de Barberà es van reunir, dilluns, en un Consell d’Alcaldes extraordinari per a conèixer amb més profunditat la proposta de desplegament d’una xarxa de fibra òptica que la Fundació Guifi-net proposa amb l’objectiu de fer arribar la connexió als municipis de la comarca.

La consellera comarcal d’infraestructures i telecomunicacions, Carme Amenós, va destacar la necessitat de facilitar l’accés a la fibra òptica a la ciutadania, sobretot, en el context de pandèmia, que ha fet replantejar la vida quotidiana i els models de treball.

Actualment, diversos municipis de la comarca ja disposen de connexió a la xarxa de fibra òptica, a través del servei que ofereixen operadors privats. No obstant, els municipis més petits de la comarca, pedanies o polígons industrials, no disposen, encara, d’aquesta connexió, motiu pel qual Guifi-net fa aquesta proposta, perquè és en aquests indrets on és més difícil fer arribar la connexió.

En aquest sentit, el conseller comarcal de promoció econòmica, Santi Porta, va considerar que impulsar les connexions digitals podria ajudar no només als veïns i a les veïnes de la comarca, sinó també a les petites empreses o emprenedors del territori que ara tenen limitacions en l’accés a la xarxa.

La Fundació Guifi-net va presentar als alcaldes el cas d’èxit a la Garrotxa, on s’ha desplegat la XAFOGAR, que ha permès no deixar enrere la comarca en el desenvolupament tecnològic i on ja s’hi han invertit més de 3 milions d’euros.

El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols, va expressar l’efecte positiu que pot tenir la implementació del projecte, si és acceptat pels municipis, i que pot ajudar a pal·liar la problemàtica de despoblament que està patint la comarca, circumstància que tant preocupa al Consell.