El conseller Chakir El Homrani presideix l'acte del 10è aniversari de Concactiva

04/10/2019 Actualitat

El conseller Chakir El Homrani presideix l'acte del 10è aniversari de Concactiva

El Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya presidia aquest dijous 3 d'octubre a la tarda, la celebració del 10è aniversari de les instal·lacions de Concactiva a Montblanc on es trobava amb els treballadors de l'ens i coneixia de primera mà els projectes i programes d'ocupació, formació i viverisme que s'hi desenvolupen.

L'Organisme Autònom de Desenvolupament (OAD) de la Conca de Barberà (Concactiva) data del 1996 però les instal·lacions actuals han arribat, aquest 2019, als deu anys de vida, una dècada en funcionament i al servei dels habitants de la comarca i també dels seus ajuntaments amb qui s'estableixen convenis de col·laboració per a la promoció econòmica.

El conseller, acompanyat del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols; el conseller de Promoció Econòmica, Santi Porta; l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu i personal de l'ens, visitava les instal·lacions i rebia, posteriorment a alcaldes de la comarca i a antics presidents i consellers comarcals que han tingut responsabilitats a Concactiva i a qui s'ha reconegut públicament la seva implicació per tirar endavant amb l'OAD. Durant l'acte, el conseller i altres autoritats locals i comarcals han destapat una placa commemorativa situada al hall de l'edifici.

En el torn de parlaments, el conseller de Treball destacava que Concactiva representava “l’arrelament al territori de les polítiques d’ocupació” i un model d’èxit de treball conjunt, diàleg i concertació entre tots els agents de la comarca, que és justament “el que s’ha d’exportar a la resta del país”. Al seu torn, el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Santi Porta, assenyalava que «és el moment de reconèixer la tasca dels càrrecs electes que m’han precedit» i afegia que «els veritables responsables que Concactiva avui compleixi 10 anys i ho faci com a un ens de referència al territori, són els seus treballadors, l’equip» . El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols, afirmava al seu torn “l’encert de fa 10 anys d’apostar per Concactiva, que s’ha convertit en un referent a la resta de comarques catalanes i n’hem d’estar orgullosos”. Trullols va aprofitar per demanar al Conseller millores en el finançament i les infraestructures de la comarca, així com tractar el problema urgent dels pobles que no tenen aigua potable.

Concactiva

Actualment, Concactiva ofereix un ventall molt ampli d'eines per als emprenedors, entre elles, programes de suport i acompanyament per a la creació o consolidació d'activitats econòmiques. L'ens comarcal també acull l'Oficina Comarcal d'Habitatge. També compta amb una oferta formativa estable i coordina projectes per a afavorir l'ocupació. A més, coordina una xarxa de vivers d'empreses que es troben en diversos municipis de la Conca: un d'oficines que acull projectes empresarials de tota mena; un d'especialitzat en la producció de vi; un altre centrat en el cava; un per a l'elaboració de l'oli d'oliva que es troba en construcció i també un centrat en l'elaboració de productes agroalimentaris. Pròximament s'espera la posada en marxa de les instal·lacions d'un viver destinat a la producció de cerveses.

Les xifres

Actualment, Concactiva acull una trentena de viveristes. Durant els darrers deu anys fins a una setantena han fet ús de les possibilitats que els ofereix l'OAD. Concretament el viver de celleristes ubicat a Barberà de la Conca, ha produït 1.120.000 ampolles de vi de diversos emprenedors i s'han creat gairebé 150 empreses gràcies a l'assessorament dels professionals de Concactiva. A més, s'han creat uns 180 llocs de treball a través de l'assessorament i s'han tramitat gairebé 750 ofertes de feina a través de la borsa. D'altra banda, unes 180 persones han participat en projectes de foment de l'ocupació i s'han programat 55 cursos amb 780 alumnes. Pel que fa a l'habitatge, l'Oficina Comarcal gestiona una borsa de 45 immobles de mitjana i s'han tramitat gairebé 1700 ajuts a l'habitatge.