El conseller comarcal Marc Roca Banet, intervé a la jornada "La transició energètica des del territori. La importància dels Consells Comarcals"

21/02/2022 Actualitat

El conseller comarcal Marc Roca Banet, intervé a la jornada "La transició energètica des del territori. La importància dels Consells Comarcals"

Va tenir lloc el passat dijous 17 de febrer a la sala de plens del Consell Comarcal d'Osona a Vic

El passat dijous 17 de febrer va tenir lloc la jornada "La transició energètica des del territori. La importància dels Consells Comarcals", a la sala de plens del Consell Comarcal d'Osona a l'edifici del Sucre de Vic, al Consell Comarcal d'Osona a Vic, i a la que hi van assistir el conseller comarcal Marc Roca Banet i la presidenta del Consell Comarcal Carme Pallàs, acompanyats també de l'anterior Consellera d'Acció Climàtica, Carme Ferrer.

L'acte va comptar amb la presència de la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà; la directora general d'Energia, Assumpta Farran; i la directora de l'ICAEN, Marta Morera; així com representants dels ajuntaments de la comarca i de gran part dels consells comarcals de Catalunya.

La consellera Jordà va aprofitar l'avinentesa per explicar el que des de la Generalitat de Catalunya volen impulsar en referència a tota la normativa de fotovoltaiques així com del suport tècnic a les agències comarcals de l'energia per tal de poder avançar-hi més; assenyalant la constitució d'aquestes agències comarcals de l'energia com el camí adequat pel desplegament d'unes renovables acompanyades d'un model municipalitzat i democratitzat.

El conseller comarcal de Paisatge, Acció Climàtica i Agricultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà Marc Roca Banet va intervenir en aquesta jornada on va posar de manifest els objectius que es tenen a la comarca, així com fins on es vol arribar i què es vol aconseguir. Va manifestar que tot i no tenir l'experiència de vint anys amb què compta l'agència Osonenca (l'agència conquenca es va inaugurar el 3 de març del 2020), des d'un inici a la Conca es van voler emmirallar en l'agència local de l'energia d'Osona com una experiència d'èxit i seguir en bona part les seves passes, tot i que tenint en compte les particularitats de cada territori. També va posar de manifest la impulsió que des de l'ACECB s'ha fet al Grau Superior d'Energies Renovables que actualment s'imparteix a les instal·lacions de Concactiva i amb el que es pretén tancar el cercle de l'energia a la comarca.

Al llarg del dia, la Carme Pallàs i el Marc Roca van aprofitar també per visitar la Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible.

Recordem també, que al Consell Comarcal de la Conca de Barberà s'han instal·lat panells fotovoltaics a l'edifici de Concaactiva, i es preveu una altra instal·lació fotovoltaica de 100 kW al centre de tractament de residus de l'Espluga un cop es liciti el projecte.