El ple del Consell Comarcal aprova declarar com a BCIL la sala de les "Arcades de la bassa", a la Casa de la Vila de Passanant i Belltall

25/05/2022 Actualitat

El ple del Consell Comarcal aprova declarar com a BCIL la sala de les "Arcades de la bassa", a la Casa de la Vila de Passanant i Belltall

Aquest dilluns 23 de maig va ser aprovat per unanimitat

El ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar per unanimitat, aquest dilluns 23 de maig, declarar com a BCIL la sala de les "Arcades de la bassa", a la planta soterrani de la Casa de la Vila de Passanant i Belltall.

De fet, es tracta d'una petició del mateix ajuntament, ja que l'espai conegut popularment com les "Arcades de la bassa" en referència a la seva antiga destinació.

L'estat de conservació del soterrani amb les restes de l'antiga bassa de la vila és molt bo. El fet d'haver cobert l'antiga bassa amb arcs de pedra va permetre conservar les parets perimetrals, només modificada per l'enderroc d'un petit tram d'aquesta per habilitar un espai de connexió entre els dos trams d'arcs.

El conjunt constructiu situat al soterrani de l'Ajuntament de Passanant i Belltall es considera molt interessant pel fet que posa en valor com, a finals del segle XIX i primera dècada del segle XX, encara es va considerar la utilització d'arcs fets amb carreus de pedra, tan característics de l'època medieval i moderna, podien ser encara una tècnica constructiva vàlida que permetés sustentat un edifici de dues plantes sense malmetre una element constructiu també interessant per a la història de Passanant com era l'antiga bassa de la vila.