El ple del Consell Comarcal aprova dues mocions en clau feminista

09/03/2022 Actualitat

El ple del Consell Comarcal aprova dues mocions en clau feminista

La primera va ser per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones i la segona contra la bretxa salarial

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà va celebrar el passat dilluns 28 de març i de forma presencial i telemàtica, el ple corresponent al mes de febrer i en el qual es van aprovar dues mocions en clau feminista; una per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones que va tenir lloc ahir dimarts 8 de març i l'altre en contra de la bretxa salarial que pateixen les dones.

La primera per tal de commemorar el Dia Internacional de les Dones, va ser llegida per part de tots els consellers i conselleres i que va ser aprovada de forma unànime. Amb aquesta moció, el Consell Comarcal va manifestar i reiterar el seu compromís per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones i feministes de la comarca i rebutjant qualsevol classe de discriminació i violència, posant en marxa totes les eines i protocols que tenim a l'abast; tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions i de les polítiques fetes des del Consell Comarcal i continuar treballant per la prevenció de qualsevol mena de discriminació cap a les dones i de l'assetjament sexual o per raó de sexe en qualsevol espai, fent especial incidència en l'àmbit laboral i els espais d'oci.

La segona moció en clau feminista va ser en contra de la bretxa salarial i per posar fi a les desigualtats salarials entre homes i dones. A Catalunya, el 2021, el salari mitjà anual masculí va ser de 28.965,4 €, mentre que el femení va ser de 22.988,2 €. Les dones van cobrar, per tant, 5.977,2 € menys que els homes, que representen una bretxa del 20,6%. Amb aquesta moció es pretén eliminar la penalització laboral que pateixen les dones en l'exercici de la maternitat, aplicar quotes de presència mínima de dones als sectors masculinitzats, el canguratge social, aplicar mesures que permetin una conciliació de la vida privada i la professional i trencar els sostres de vidre. Aquesta segona moció també va ser aprovada per unanimitat.