El ple del Consell Comarcal aprova el Pla d'Envelliment Quilòmetre Zero de la Conca de Barberà

26/04/2023 Actualitat

El ple del Consell Comarcal aprova el Pla d'Envelliment Quilòmetre Zero de la Conca de Barberà

L'Àrea d'Igualtat, Migracions i Ciutadania porta treballant en l'elaboració d'aquest Pla, des de l'any 2021

El dilluns 24 d'abril es va aprovar el I Pla d'acció d'Envelliment Quilòmetre Zero de la comarca, al ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

L'Àrea d'Igualtat, Migracions i Ciutadania porta treballant en l'elaboració d'aquest Pla, des de l'any 2021, quan es va començar a definir la diagnosi comarcal, amb la finalitat de conèixer la situació actual de la gent gran de la nostra comarca. Acabada la diagnosi i, per definir quines accions s'haurien d'incloure en el pla, es van portar a terme una sèrie de consultes participatives amb les persones grans, sessions tècniques amb professionals de la comarca, reunions amb el Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran i una reunió amb els alcaldes i les alcaldesses de la comarca. Gràcies a totes les aportacions i al treball transversal, s'ha definit aquest primer pla comarcal amb l'objectiu de promoure, fomentar i treballar per la millora de la qualitat de vida de les persones grans, incidint en el benestar físic, cognitiu, social i emocional, fomentant l'autonomia de la persona dins de la seva llar.

Aquest Pla és finançat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, en ser coneixedor de les conseqüències patides per la gent gran arran de la COVID-19, per lluitar contra la solitud no volguda i promoure un envelliment saludable.