El ple del Consell Comarcal aprova el protocol de col·laboració per continuar la Taula del Gaià

01/07/2022 Actualitat

El ple del Consell Comarcal aprova el protocol de col·laboració per continuar la Taula del Gaià

Va ser aprovat per unanimitat aquest dilluns dia 27 de juny durant la sessió plenària

Aquest dilluns 27 de juny, durant la sessió plenària, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar el Protocol de col·laboració entre la Diputació de Tarragona, els 22 ajuntaments i els consells comarcals del Tarragonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Baix Penedès, de l'eix principal del Riu Gaià, per continuar la Taula del Gaià.

De fet, la primera vegada que es va aprovar aquesta creació de la Taula del Gaià va ser l'any 2017 i amb aquest protocol de col·laboració té la finalitat de millorar l'entorn fluvial, la valorització del nostre territori, i la millora en la qualitat de vida.

Els objectius principals de la Taula del Gaià són:

  1. Impulsar la via blava Camí del Gaià, mitjançant la restauració i habilitació d'un camí, adjacent al riu, que enllaci els municipis i les comarques que travessa com a connector territorial.
  2. Treballar per la millora ambiental del riu com a connector ecològic, amb la finalitat de recuperar els seus valors naturals i paisatgístics.
  3. Contribuir a la valorització de la identitat dels territoris que formen part del curs del riu Gaià. Es vol contribuir a un desenvolupament territorial sostenible, tant en l'àmbit ambiental com social i econòmic, on la dinamització econòmica s'impulsa sobretot amb el turisme sostenible.