El ple del Consell Comarcal aprova els convenis d'assistència turística amb els ajuntaments de la Conca de Barberà

05/04/2022 Actualitat

El ple del Consell Comarcal aprova els convenis d'assistència turística amb els ajuntaments de la Conca de Barberà

El servei de turisme ofereix diferents tipus d'assistències per a tots els ajuntaments de la comarca amb l'objectiu de dinamitzar turísticament la comarca

El ple del Consell Comarcal del passat dilluns 28 de març va aprovar els convenis d'assistència turística amb els ajuntaments de la Conca de Barberà.
Hi ha dos tipus de convenis, amb els ajuntaments que tenen oficina de turisme municipal (L'Espluga F., Montblanc i Sta. Coloma de Queralt) i amb els que no tenen oficina de turisme municipal.

La diferència entre els ajuntaments que tenen oficina de turisme i aquells que no tenen, és bàsicament en els serveis, ja que l'aportació econòmica que es fa a tots és la mateixa.

Pel que fa als serveis que presta als ajuntaments sense oficina de turisme són: participar en la creació, desenvolupament i promoció de productes turístics, assessorament i acompanyament en l'elaboració de material turístic, en l'organització i promoció d'altres activitats de dinamització turística, assessorament i acompanyament als establiments i empreses turístiques, assessorament i acompanyament en la demanda de subvencions en matèria de turisme, central de reserves i redistribució del turista des de l'Oficina Comarcal de Turisme, assessorament i elaboració de projectes de senderisme i senyalització turística i altres obligacions que es derivin d'aquest conveni.

Pel que fa als serveis que presta als ajuntaments amb oficina de turismes són: possibilitat de participació en fires de forma conjunta, col·laboració en l'intercanvi de material d'informació turística, col·laboració en l'elaboració d'una metodologia unificada de recollida d'estadístiques i a facilitar-se les dades de forma recíproca per a l'elaboració d'informes, compromís en enllaçar els webs turístics, reunions tècniques periòdiques i col·laboració i participació en el contingut del material turístic que s'editi, i compromís a incloure els logotips de turisme comarcal i de La Ruta del Cister en el material turístic municipal.

El servei de turisme ofereix diferents tipus d'assistències per a tots els ajuntaments de la comarca amb l'objectiu de dinamitzar turísticament la Conca de Barberà. Les principals assistències es relacionen directament amb els següents objectius:
§ Millorar l'oferta turística del territori posant en valor els recursos i els atractius turístics de la comarca.

§ Potenciar la creació i la comercialització de producte turístic d'acord amb les necessitats del sector i del turista/visitant (oferta i demanda).

§ Promoure el turisme a la comarca i posicionar el producte turístic sostenible i de qualitat a mercats locals, nacionals i internacionals.

§ Enfortir el treball conjunt entre els diferents agents turístics del territori.